Lepenica: Vanjska proslava patrona župe okupila mnoštvo vjernika

Vanjska proslava blagdana svete Ane, nebeske zaštitnice župe Banbrdo Lepenica okupila je ove nedjelje mnoštvo vjernika na misnom slavlju koje je služeno u dvorištu župne crkve.

Nakon što je okupljene vjernike, posebice hodočasnike pozdravio fra Stipan Radić, mjesni župnik, misno slavlje, uz sudjelovanje brojnih svećenika, predvodio je mons. Luka Tunjić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije.

Mons. Tunjić je u svojoj propovijedi podsjetio na ulogu koju u našim životima imaju bake i djedovi, ulogu odgoja s posebnom ljubavlju i strpljenjem kakva i roditeljima često nedostaje. „Ana i Joakim, baka i djed Isusa Krista bili su od Boga odabrani jer njihova je kćer Marija majka našeg spasitelja. Bez sumnje oni su imali posebnu ulogu u Isusovu životu kakvu i u našim životima imaju naše bake i djedovi“, podsjetio je mons. Luka Tunjić, govoreći o ulozi i značaju sv. Joakima i Ane čiji blagdan Katolička crkva ovih dana proslavlja. Mons. Tunjić podsjetio je i na značajno drugačiji odnos kojeg su naši stari imali u odnosu prema vjeri, svojim ognjištima i narodu aludirajući pri tom na izražen trend iseljavanja s ovih prostora. „Naši bake i djedovi mogli su prije nas prodati imovinu i uživati u novcu. Ali nisu. Oni su gledali kako kupiti još više zemlje i ostaviti je nama u nasljedstvo. A što mi danas radimo, u kakvog Isusa vjerujemo? Odlazimo nezadovoljni sami sobom, društvom, državom i politikom, umjesto da mijenjamo sebe i svoj odnos prema vjeri i Bogu po uzoru na sv. Anu i Joakima. Samo ako promijenimo sebe i oslobodimo se mržnje i zavisti u svojim srcima bit će bolje i nama, našim obiteljima i župama“, zaključio je mons. Luka Tunjić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije.

Vanjska proslava blagdana sv. Ane u Lepenici nastavila se pučkim veseljem te druženjem u obiteljima vjernika i njihovih gostiju. (artinfo)

Prethodni članakUpozorenje Civilne zaštite Općine Busovača
Sljedeći članakLight cigarete su opasne kao i sve druge cigarete