Legendarni rukometni golman Vlado Šola odmara se u BiH: Na Vlašiću punim baterije i opet učim da skijam

Foto: M.M.
Economic

Jedan od proslavljenih hrvatskih rukometaša, nezaboravni golman Vlado Šola, napunio je baterije na Vlašiću, gdje je nekoliko dana, kako kaže, nakon 30 godina ponovo učio skijati.  

- REKLAMA -

Turnir veterana

Šola je stigao u goste još jednom proslavljenom rukometašu zlatne generacije Hrvatske iz Atlante Zoranu Mikuliću. Vlašićem je, kaže, oduševljen i drago mu je što nije odabrao Austriju, kako je prvobitno planirao piše Avaz.ba.

– Posebno sam oduševljen ljudima, koji čine dušu nekog mjesta. Trebao sam otići u Austriju, ali tamo nema mojih prijatelja, ljudi koji su srdačni kao Travničani. Preporučio bih svim Hrvatima da dođu ovdje, lijepo je jednako kao u Austriji, ali ovdje se osjećam kao kod kuće – rekao je Šola.

Doći će, kaže, opet, možda čak i za turnir veterana koji se krajem proljeća igra upravo na Vlašiću.

– Sigurno da ću se vratiti u skorije vrijeme, ganjaju me da dođem za turnir veterana, volio bih zaista ako budem mogao uskladiti raspored – kazao je Šola.

Vrhunski kadar

Šola se osvrnuo i na rukometnu reprezentaciju BiH.

– Žao mi je što BiH nema na prvenstvu. Ipak, napravili ste veliki iskorak plasmanom na prošlo svjetsko prvenstvo, ali treba vam kontinuitet. Potencijala sigurno ima, igrački i trenerski kadar u BiH je vrhunski, ali unutar saveza morate urediti neke stvari – rekao je Šola za kraj.

Borba za medalje 

Šola je prokomentirao i šanse Hrvatstke na prvenstvu.

– Danas u rukometu ima desetak jakih reprezentacija i nije nimalo lako doći u poziciju borbe za medalje. Hrvatska svakako ima šanse za medalju, ali i za sedmo ili osmo mjesto. Treba ići korak po korak – rekao je Šola.