Lašvanska dolina: Ogrjevno drvo jedan od najvećih problema, građani na dostavu čekaju od proljeća

Pored mora problema s kojima se građani Lašvanske doline suočavaju, nabavka ogrjevnog drveta vjerojatno je jedan od najvećih posljednje dvije godine.
Priča je manje-više ista u svim općinama, građani navac uplate početkom godine ili na proljeće, a u listopadu još uvijek čekaju isporuku od strane lokalne šumarije, koja je preuzela veći dio posla otkako je država odlučila stati u kraj (i u dobrom dijelu uspjela) nelegalnoj sječi šume.

Koliko je to zapravo problem pokazuje i činjenica da su se njime u zadnje vrijeme bavila i dva općinska vijeća – novotravničko i viteško.
Najprije je pitanje u Novom Travniku postavio vijećnik Marijan Marjanović, a potom istu problematiku u Vitezu iznio i vijećnik Nikola Šarić.

“Kada se planira isporuka ogrjevnog drveta za 68 članova udruge umirovljenika koji su posljednju ratu uplatili u rujnu, a drva još nisu dobili. Apeliram na firmu “Šume Središnje Bosne” da što prije dostave drva kako bi mogli bezrbižni dočekati zimu, te da u sljedećim godinama to urade do polovice rujna kako ova najosjetljivija kategorija ne bi trpjela”, rekao je Šarić.

Situacija nije ovakva samo kad su u pitanju umirovljenici, nego i većina građana, a Vildan Hajić, direktor poduzeća “Šume Središnje Bosne”, koje je krajem kolovoza svojim radnicima uplatilo i bonus na plaću, pa je tako čak 900 radnika dobilo po 500 maraka bonusa, govorio je kako će situacija biti riješena izgradnjom novih šumarija i nabavkom novih strojeva u gradovima Lašvanske doline.

Trenutno je, kako nam je kazao u današnjem razgovoru, na službenom putu u Turskoj, a ovim problem, dodaje, pozabavit će se u utorak kada se vrati.