Kvesić: Otkazuju se usluge u bolnici u Mostaru zbog povećanja broja oboljelih od covida

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru dr. Ante Kvesić pozvao je građane da se cijepe protiv koronavirusa upozoravajući da se zbog porasta novozaraženih odgađaju brojne usluge u ovoj medicinskoj ustanovi u kojoj je sve više hospitaliziranih od covida.  “Izgleda da je lakše vjerovati zavjerama, a onda tražiti hospitalizaciju u slučaju zaraze i komplikacija.

A onda onkološki pacijenti idu na čekanje jer ne možemo raditi normalno”, rekao je Kvesić za portal Pogled iz Mostara. U posljednja 24 sata u covid bolnici u Mostaru preminule su četiri osobe, a na liječenju je 93 bolesnika od kojih je 15 na respiratorima dok je četvero na potpori kisikom. Zbog velikog broja hospitaliziranih pacijenata angažirano je čak 22 liječnika s Odjela anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja.

Ravnatelj Kvesić je pozvao je građane da prestanu vjerovati nadristručnjacima, te se cijepe kako bi se smanjio broj teških kliničkih slučajeva. Po njegovim infomacijama čak 90 posto hospitaliziranih u mostarskoj covid bolnici nije cijepljeno, dok je je ostalih deset posto primilo tek jednu dozu cjepiva. “Cjepivo vam daje izuzetno visoke izglede da u slučaju zaraze nećete dobiti teži oblik bolesti, završiti na respiratoru i imati dalekosežne posljedice po zdravlje nakon preboljene bolesti. Zar to nekome nije dovoljno da se cijepi, spriječi komplikacije i pomogne sebi i zdravstvenom sustavu koji je na koljenima?”, dodao je dr. Kvesić.

  Prema službenim podacima u BiH je tek nešto iznad 30 posto cijepljenih osoba. Prema medijskim izvješćima građani traže cijepljenje cjepivom Pfizer, dok se mali broj odlučuje primiti cjepivo Astrazeneca. 

Prethodni članakOpćina Vitez: Prezentacija trase brze ceste, dionice koja prolazi kroz PC-96 Vitez
Sljedeći članakKOLUMNA ZVONIMIRA ČILIĆA: Fra Mirkova lutanja i Cerićeve laži i nebuloze