Kvalitetu i ulogu favorita treba potvrditi na terenu

S radošću, nestrpljenjem i nadanjima, ljubitelji nogometa u Vitezu čekaju današnje gostovanje Širokog na svom Gradskom stadionu. Jer, riječ je o vrhunskoj momčadi, klubu prijatelju, moglo bi se reći, koji se maksimalno respektira i uvažava, a ujedno Vitezu su bodovi potrebni kao kruh nasušni. A kako do bod(ov)a stići, pitanje je koje u Vitezu lebdi u zraku.

„Treba samo pogledati prvenstvenu ljestvicu, poziciju Širokog i Viteza na njoj, jer upravo te pozicije sve govore i naslućuju. Naime, sve osim pobjede Širokog bilo bi, rekao bih, ne malo iznenađenje. Međutim, ulogu favorita, opravdavanje liderske pozicija i liderskih ambicija…, potvrđuje se na terenu, a naš je zadatak dati sve od sebe i to našim uvaženim gostima ne dozvoliti. Imamo mi svoje planove, nadanja i očekivanja, domaći teren, navijače…, a da svoj cilj i ostvarimo cijela momčad mora odigrati iznad svojih objektivnih mogućnosti“, pred susret sa Širokim novinarima je kazao trener Viteza, Ante Miše.

Uz to, Miše je i dodatno ukazao na kvalitetu Širokog, na dvadesetak podjednako kvalitetnih igrača, što njegovom kolegi Slavenu Musi omogućava „luksuz“ da u četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH odigra sa Zvijezdom bez sedmorice standardnih prvotimaca i s lakoćom pobijedi rezultatom 5 : 0.

Trener Miše je posebno apostrofirao „živuću legendu Širokog i Premijer lige BiH“, Vagnera, pojačanje u zimskoj stanci, Kresingera, igrača Dinama iz Zagreba, Zakarića, te „svoje“, Panđu i Plazonjića koje je trenirao u Hajduku i u drugoligašu Mosoru.

A ovakvih veza, posrednih i neposrednih, između Viteza i Širokog ima još čitav. A one podsjećaju, daju utakmici i novi naboj i elemente dokazivanja i „osvete“ zbog svojevremenog nedostatka povjerenja u pojedine igrače, ali i potvrđuju dobru suradnju i prijateljske veze ova dva kluba. Recimo, kapetan Viteza i najbolji igrač, Mladen Jurčević, igrao je za Široki, sadašnji standardni i istaknuti prvotimci Širokobriježana, Slavko Brekalo i Zvonimir Kožulj, proteklu prvenstvenu sezonu bili su na posudbi u Vitezu, a sadašnji prvotimci Viteza, Stipe Miloš, te Ante Pinjuh i Ante Hrkač, nogometno su školovani u širokobriješkom premijerligašu.

„Ja sam Šitokobriježanin, volim Široki, prošao sam sve selekcije u ovom klubu, a onda me je nogometni put, kroz posudbe, vodio u premijerleigaš GOŠK iz Gabele i federalni prvoligaš Branitelja iz Mostara. Na žalost, zdravstveni problemi spriječili su moj povratak u matični klub, kažu, i ja se nadam, da nikada nije kasno, pa možda takva prilika mi se i ukaže?“, kaže stasiti Ante Hrkač, koji je, preko austrijskih klubova, stigao u Vitez. „Lijepo mi je u Vitezu, dobro sam primljen a i svjestan da još uvijek nisam dao ono što se od mene očekuje. Došao sam u Vitez nespreman pa su i moje prezentacije bile ispod mojih mogućnosti. Zimske pripreme sam maksimalno odradio, sada sam potpuno spreman, zdrav, nadam se odgovarajućoj minutaži i prilici pokazati što znam i što mogu i tako opravdati sve ono što trener Miše i navijači Viteza od mene očekuju“, kazao je Hrkač, a trener Miše razgovor s novinarima završio riječima: „Njegove (Hrkačeve) najbolje igre tek očekujemo“.