Kupovinu službenih automobila i opreme uskladiti s proračunskim mogućnostima

Kupovina službenih automobila i opreme mora biti sukladna proračunskim mogućnostima, a za svaku nabavku bit će potrebno odobrenje Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ), zaključeno je na sjednici županijske Vlade u Travniku.

Ministri su raspravljali o predloženim planovima nabavki za županijska tijela uprave, a upućene su brojne kritike koje ukazuju na rastrošnost prilikom kupovine.

Zaključeno je da predloženi planovi nabavki budu vraćeni na doradu, odnosno na usklađivanje s nacrtom proračuna, koji zbog nepostizanja dogovora o vladajućoj većini još nije upućen u skupštinsku proceduru.

Na današnjoj sjednici županijske Vlade bilo je i riječi o potrebi usklađivanja visine upisnina u srednje škole koje se, kako je rečeno, proizvoljno određuju.

Ministri su naveli da, ovisno o školi, upisnine iznose od 20 do 50 maraka, a spomenuta je i potreba njihova ukidanja.

U tom kontekstu, ocijenili su da bi bilo dobro uraditi generalnu reviziju svih nameta za građane, s obzirom na to da ih je mnoštvo nepotrebnih.

Bez mnogo rasprave, Vlada je danas usvojila izvješća o prošlogodišnjem radu županijskih ministarstava, uprava i upravnih organizacija te službi i ureda.

Usvojena je, također, odluka o izdvajanju 50.000 maraka za općinu Dobretići, a ministri su dali i suglasnost za javnu nabavku kako bi bila provedena procedura uklanjanja nezakonito izgrađenog dijela cjevovoda mini hidroelektrane Voljevac i uređenja korita rijeke Vrbas u Uskoplju.

Prethodni članakHOKK Vitez dočekuje u nedjelju KK Tomislav
Sljedeći članakDva slučaja nasilja u obitelji: Jedan prijetio majci, drugi maltretirao suprugu