Kulenović: Divno je biti dijelom priče koju stvaraju Kazališne igre u Jajcu 

Najstariji teatarski festival u Bosni i Hercegovini, Pozorišne/kazališne igre BiH, ove godine bit će održane 41. put, u periodu od 29. lipnja do 7. srpnja.

Odlukom ovogodišnjeg selektora Igara Dževdeta Tuzlića za naklonost publike i žirija natjecat će se sedam predstava.

Na sceni Doma kulture Jajce ove godine u natjecateljskom programu sudjeluju: Narodno pozorište Republike Srpske, Banja Luka, Narodno pozorište Sarajevo, Gradsko pozorište „Jazavac“,Banja Luka, Narodno pozorište Tuzla, Narodno pozorište Mostar, Hrvatsko narodno kazalište Mostar i Bosansko narodno pozorište Zenica.

Stručni žiri Festivala činit će: Darko Cvijetić, Dubravka Zrnčić-Kulenović i Sulejman Bosto, dok će Žiri publike predstavljati Pašaga Hodžić, Hajrija Alibegović, Tihana Burić, Josipa Kulenović i Alma Ribić.

Profesorica hrvatskog i engleskog jezika, članica žirija publike Josipa Kulenović govoreći što Igre znače građanima Jajca, teatarskoj publici ovog grada, u izjavi za Fenu je kazala da Kazališne igre Bosne i Hercegovine već 41. put upotpunjuju i uljepšavaju društveni i kulturni život ovog grada.

– Publika će moći, nakon dvije godine pandemije, u većem broju, uživati u ovogodišnjim predstavama. Raduje me što najmlađi gledatelji opet imaju priliku pogledati dječju predstavu, barem za vrijeme Igara. Za srednjoškolce će biti održane radionice glume i scenskog pokreta. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti, na nekima od narednih festivala, opet moći pogledati i predstave naših glumaca amatera. Ovaj prelijepi grad svake godine otvara svoja vrata najvećim imenima kazališne i književne umjetnosti BiH i okruženja. Mnogi od njih su kroz sve ove godine prestali biti samo gosti i ovamo se vraćaju kao prijatelji. Divno je biti dijelom te priče – kazala je članica žirija publike Pozorišnih/Kazališnih igara BiH Josipa Kulenović