KŠC “Petar Barbarić” domaćin prvog natjecanja iz robotike SPARKreators LIGE

U dvorani KŠC-a „Petar Barbarić“ 28. travnja 2017. godine održano je 1. fizičko kolo SPARKreators lige koje je ujedno i početak natjecanja iz robotike. SPARKreators ligu organizira Udruga Hello World (SPARK school), a natjecalo se 9 škola iz naše regije.
Nakon fizičkog kola slijed ii online kolo za ovu školsku godinu (zadnji tjedan u 5. mjesecu). Nakon online kola, 16. 6. u Mostaru je planirano organizirati dodjelu nagrada i druženje za najaktivnije i najbolje škole/nastavnike. Organizatori naglašavaju da ovo nije samo jedan od projekata koji se radi kako bi ga odradili – i to je to.

– Cilj je pomoći nastavnicima i školama da aktivno sudjeluju u uvođenju automatike i programiranja u nastavi, a ovo je prvi put u ovom dijelu Bosne i Hercegovine da je neka škola domaćin ovakvog natjecanja. Svim školama želimo zahvaliti što su došli u naš Centar i skupa se igrali, kao i velike zahvale organizatoru koji nas je uključio u ovaj projekt SPARKreators lige.

Prethodni članakNjemačka otpisala dug BiH od 12,8 milijuna eura
Sljedeći članakObjavljen Javni natječaj za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH