KSB: Ukupno 1921 osoba u samoizolaciji, za 70 osoba istekla mjera samoizolacije!

Vlada KSB je na 12. vanrednoj sjednici razmatrala i usvojila Izvješča Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Kriznog stožera Ministarstva privrede i Kantonalnog stožera civilne zaštite.

Krizni štab Ministarstva zdravstva i socijalne politike je obavijestio Vladu da se na nivou Ministarstva unutarnjih poslova uspostavljena aplikacija, odnosno registar izdanih rješenja zbog lakšeg praćenja i suradnje između institucija.

Takođe, Vlada KSB je obaviještena da je iz ranijih projekata saradnje s UNDP-om preostalo još 14.050,00 KM neutrošenih sredstava koja će se takođe usmjeriti za nabavku medicinske opreme. Vlade KSB je dala suglasnost da se nabavi putem UNDP-a što više opreme za bolnice i domove zdravlja na Kantonu Središnja Bosna.

Epidemiološka situacija u Kantonu Središnja Bosna je poprilično stabilna, nema novoobojelih, i prati se situacija stalno. Mole se svi građani da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje je Federalni stožer civilne zaštite i Kantonalni stožer civilne zaštite izdao.

U zadnja 24 sata, 1921 osoba se nalazi u samoizolaciji, od toga bilo je 6 kršenja samoizolacije, dok je jedna osoba prisilno smještena u samoizolaciju i izdani su prekršajni nalozi. Također, za 70 osoba je istekla mjera samoizolacije.

Razgovaralo se i usklađivanju procedure izdavanja recepata za osobe koje moraju da primaju redovne terapije, Zavod za zdravstveno osiguranje će detaljno izraditi proceduru i dostaviti je javnosti.

Još jednom molimo sve građane da se pridržavaju izdatih mjera i preporuka od strane nadležnih organa, poručili su iz vlade KSB.

Prethodni članakZaraženi koronavirusom moraju biti mjesec u izolaciji i dva puta negativni na testu
Sljedeći članakZnačajna donacija Snežane Gudelj Domu zdravlja Vitez