U KSB tijekom vikenda 21 prometna nesreća

U KSB tijekom vikenda dogodila se 21 prometna nesreća, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.
Tijekom vikenda je po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz prometa su isključena 22 vozača, te 7 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 326 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 85 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.
U Jajcu je 1 vozač lišen slobode i zadržan do otrežnjenja, a u Travniku su slobode lišena 3 vozača, gdje je jedan vozač sudjelovao u prometnoj nesreći pod utjecajem alkohola iznad 1,5 promila, dok su ostala dva vozača koji su zadržani do otrježnjenja imali 1,65 promila, odnosno 2,50 promila alkohola u organizmu.
Prilikom kontrole prometa u Travniku je privremeno je oduzeto 1 motorno vozilo od osobe za koje je utvrđeno da su višestruki povratnik u vršenju najtežih prometnih prekršaja. Radi se o vozilu Citroen C3, a vozač nije imao vozačku dozvolu, a ima iznos od 9008 KM neplaćenih novčanih kazni za ranije počinjene prekršaje.
U Novom Travniku službenici policije su oduzeli kombi vozilo i traktor s obzirom da su navedena vozila korištena kao sredstvo izvršenja kaznenog djela šumske krađe. Istovremeno, oduzeta su i ogrijevna drva koja su prevožena, te predana službenicima kantonalne uprave za šumarstvo.

Prethodni članak60 godina Rimskih ugovora: o aktualnosti europskog projekta i ideje europskog ujedinjenja
Sljedeći članakNajavljujemo: Uskrsni turnir u tucanju jaja “Busovača 2017”