KSB: 310 aktivnih slučajeva, ublažene mjere samo za maturante

U proteklom periodu poduzete epidemiološke mjere u KSB dale su rezultate, kako je rekao ministar zdravstva Anto Matić, osjetno je rasterećenje bolničkih kapaciteta u kojima je trenutno se nalazi 113 osoba pozitivnih na korona virus.

Ministar je naglasio da će za  14 dana krizni stožer i Vlada  ponovno razmatrati postojeće mjere koje i dalje ostaju na snazi, a da je izuzetak povratak maturanata u školske klupe od ponedjeljka 26.4.2021.godine.

Trenutno je u KSB 310 slučajeva zaraženih korona virusom.

Podsjetimo Vlada KSB je prije dva tjedna mjeru ograničenog kretanja uskladila sa Naredbom kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva te se zabrana odnosi na period kretanja od 21,00 do 5,00 sati ujutro.

Mjera koja se tiče ugostiteljskih objekata tada je dopunjena  na način da se omogućava služenje jela i pića u zatvorenom prostoru, za sve one objekte koji ispune minimalne zahtjeve u pogledu zadanih epidemioloških mjera.

 Stolovi moraju biti raspoređeni da je udaljenost između njih najmanje 3 metra od ivice do ivice stola. Broj osoba koje sjede za istim stolom ograničen je na četiri, a ukupan broj gostiju u zatvorenom prostoru ne može biti veći od 20, uz optimalnu prirodnu ventilaciju.

 Zabranjena je i dalje glazba uživo, kao i usluživanje gostiju koji ne sjede za stolom.

Prethodni članakVlada F BiH razmatrala zahtjev Vlade KSB za nabavku kisika i lijekova za liječenje pacijenata oboljelih od koronavirusa
Sljedeći članakVitežanka Ines Babić: U novu sezonu uz poznatog grčkog trenera Michaela Lagisa