KSB: 31 osoba kažnjena s po 300 KM zbog nepoštivanja samoizolacije

Komesar policije Kantona Središnja Bosna, Faik Adilović, rekao je u izjavi za “Dnevni avaz” da su građani ovog kantona disciplinirani kad su u pitanju naredbe o samoizolaciji i poštivanju zabrane kretanje i policijskog sata, ali da ima i onih pojedinaca koji mjere ne poštuju.

Pojasnio je da su sve raspoložive snage MUP-a KSB angažirane kako bi se mjere poštivale, ali i održala sigurnosna situacija na području Kantonu.

– Mi smo napravili bazu podataka za sve osobe kojima su izdana rješenja o samoizolaciji od strane Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. S današnjim danom imali smo skoro 3.000 osoba koje imaju rješenja o samoizolaciji i svakodnevno ih obilazimo i evidentiramo. No, moram reći da je za skoro 995 osoba istekla mjera ograničenja tako da je sada ostalo 1.917 osoba. U posljednja 24 sata samo se jedna osoba nije pridržavala mjera samoizolacije – kaže Adilović.

Gledajući ukupno od početka trajanja naredbe do danas, Adilović kaže da 31 osoba nije ispoštovala naredbu samoizolacije, zbog čega su kažnjeni s po 300 maraka.

 – Moramo ići s represijom za neodgovorne, a četiri osobe smo priveli u prostorije koje je odredio Krizni stožer. Ima onih koji su vidjeli da im je bolje kod kuće nego u prostorijama za zadržavanje – kaže Adilović.

Prethodni članak“Ostani doma – Doma je najljepše”: Smijte se više, a brinite manje!
Sljedeći članakNova osoba iz Središnje Bosne zaražena koronavirusom