Krizni stožer ZDK: BiH protiv Finske i Ukrajine pred punim tribinama Bilinog polja

Krizni stožer Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), nakon procjene trenutnog stanja vezano za pandemiju COVID-19, donio je odluku i prihvatio molbu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FSBIH) da se naredne dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo “Katar 2022“ protiv reprezentacija Finske i Ukrajine igraju pred punim tribinama stadiona Bilino polje u Zenici.

“Krizni stožer ZDK-a zahtijeva jedino maksimalnu primjenu ‘protokola VPT’ (op. a. vakcinisan – prebolio – testiran) za sve osobe koje će biti prisutne na stadionu ili u zoni sportskog objekta u periodu odigravanja utakmica. Prijedlog da se dozvoli prisustvo publike u punom kapacitetu stadiona je odobren od strane Kriznog stožera ZDK-a i svi posjetitelji stadiona Bilino polje morat će da ispunjavaju jedan od isključivih uslova, da posjeduju negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, da posjeduju potvrdu o prebolovanom COVID-19 ne stariju od šest mjeseci, ili da posjeduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji”, rekao je ministar zdravstva u Vladi ZDK-a Adnan Jupić.

Nakon razmatranja molbe N/FS BiH članovi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva ZDK-a naglasili su da na oba susreta i u prostore oko stadiona, u skladu sa uputstvom federalnog stožera, neće biti dozvoljeno unošenje velikih navijačkih rekvizita u cilju zaštite zdravlja gledalaca i učesnika utakmica. Također, navijači će morati koristiti zaštitna sredstva koja pomažu kod sprečavanja širenja pandemije COVID-19, te izričito poštovati zahtjeve ovlaštenih službenih osoba.

Prethodni članakNovom cestom od Stoca do Neuma za 20 minuta, završetak radova u prvoj polovici 2022.
Sljedeći članakUklonjeni “ležeći policajci” u Vitezu; za postavljanje novih tražit će se mišljenje građana