Križanović predvodio Vitez u visokoj pobjedi kod Studenta

U okviru 7. kola A1 košarkaške lige HB igrao se veliki derbi ekipa Studenta i Viteza, u kojem su naši košarkaši slavili visoku pobjedu rezultatom 67:87.

Domaći igrači su samo na početku opasnije zaprijetili, vodstvom 5:0, dok je tijekom ostatka susreta Vitez bio dominantnija ekipa te na kraju zasluženo slavio visoku pobjedu. Rezultat je u 36. minuti bio visokih 54:82 što pokazuje apsolutnu dominaciju Viteza u ovom susretu.

“Naši igrači imali su vrhunski dan, sve dogovoreno bilo je ispoštovano i ovo je apsolutno najbolje odigrana utakmica našeg tima u ovoj sezoni”, rekao je nakon susreta trener Viteza, Josip Panđa.

Najefikasniji u redovima Viteza bili su Križanović (23 poena, 10 skokova, 5 osvojenih lopti), Dedić (20 poena) i Jurčević (15 poena, 6 skokova). Ponajbolju utakmicu od kada je stigao u redove Viteza odigrao je Nebojša Maksimović, koji je imao double – double učinak (13 poena, 10 asistencija), dok su mu 2 skoka nedostajala za triple – double (8 skokova). Veliki obol pobjedi dali su i Marijo Blaškan, te Ammar Merdanović koji su ostvarili učinak od 8 poena. Bolji od ostalih u neraspoloženom timu domaćina bili su Đerek s 14, Penava s 13, te Karagić i Vuković s po 11 postignutih poena.

U ostalim utakmicama 7. kola vrijedi istaknuti pobjedu Gruda protiv Brotnja, što je ekipu Viteza ostavilo na prvom mjestu s učinkom od 7 pobjeda iz isto toliko susreta. Sljedeće kolo u Vitezu će se odigrati derbi utakmica u kojoj će se sastati prvoplasirani Vitez (7-0) i drugoplasirani tim prvenstvene ljestvice, ekipa KK “Brotnjo” (6-1).

Sponzor puta u Mostar bilo je poduzeće “Sofa MM”. Iz HOKK “Vitez” uputili su veliku zahvalu ovom puduzeću i njegovim vlasnicima.