Kreševo: Radnik poginuo u eksploziji plina pri očitanju vodomjera

U eksploziji plina koja se jučer rano ujutro dogodila u obiteljskoj kući u Ulici fra Grge Martića u Kreševu poginuo je radnik Javnog komunalnog poduzeća Kostajnica, dok je njegov kolega lakše ozlijeđen.

U trenutku eksplozije plina, čiji se uzroci istražuju, radnici su bili na očitavanju vodomjera. Informaciju o nesreći u kojoj je poginuo radnik A. F. potvrdili su i u MUP-u SB županije.

Prema riječima glasnogovornika Hasana Hodžića, jučer oko 9 sati ujutro Policijskoj postaji Kreševo stigla je prijava da je u Ulici fra Grge Martića u Kreševu u podrumskim prostorijama obiteljske kuće došlo do eksplozije.

Tjelesne ozljede tom prilikom zadobio je djelatnik JKP Kostajnica inicijala A. F. te je prevezen u Dom zdravlja Kreševo gdje mu je ukazana pomoć. Zbog težine ozljeda ubrzo je prebačen u KCU u Sarajevu gdje je, nažalost, preminuo. Prema Hodžićevim riječima, odmah po zaprimanju prijave, na teren su izašli djelatnici PU Kiseljak i PP Kreševo koji poduzimaju sve radnje i mjere, u suradnji s Tužiteljstvom SBŽ-a, na rasvjetljavanju ove nesreće.

Josip Marić, direktor JKP Kostajnica, također je potvrdio informacije o nesreći u kojoj je jedan radnik poduzeća poginuo, dok je drugi zadobio lakše ozljede.

Marić kaže da su obojica bila na redovitom zadatku očitavanja vodovodnog sata te da je riječ o velikoj nesreći prouzročenoj navjerojatnije eksplozijom plina.

– Iznimno mi je žao, i ja i svi drugi kolege jako smo potreseni. Ovo je velika tuga za našu tvrtku, ali i cijelo Kreševo jer se radi o velikom čovjeku, dobrom, vrijednom radniku. Njegovoj obitelji stavili smo se maksimalno na raspolaganje za sve što im treba – kazao je Marić. 

Ana Popović / Večernji list