Kreševo: Planirano postavljanje turističkih putokaza na području cijele općine, a potom i interpretacijskih ploča

Malo je općina u BiH koje se mogu pohvaliti tako bogatom turističkom ponudom kao što to može Kreševo.

Stara gradska jezgra, muzej Franjevačkog samostana sv. Katarine, s crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije, ostaci srednjovjekovnog grada, selo Vranci u kojemu se nalazi Rimski most, samo su neke od destinacija koje u Kreševu vrijedi posjetiti, a koje su i nacionalni spomenici BiH.

Simboli Kreševa

Pod zaštitom države su i tri nekropole stećaka u selima Crkvenjak, Crnići i Deževice. Tu su i kreševske kovačnice koje i danas svjedoče o povijesti nastanka i razvoja rudarstva i obrade metala u ovom srednjobosanskom gradiću, ali i vještinama kreševskih kovača koji su svladali jedinstveno umijeće potkivanja jajeta, prepoznatljivog simbola Kreševa. Do svih turističkih lokacija u Kreševu uskoro će se moći jednostavnije i lakše doći, zahvaljujući turističkim putokazima koji će biti postavljeni na području ove općine.

Turistička signalizacija

Ugovor o postavljanju turističkih putokaza potpisali su Renato Pejak, općinski načelnik, i Drago Buljan, predstavnik poduzeća “Buljan ceste” koje će izraditi 44 putokaza. Izrada i postavljanje prva je faza izrade turističke signalizacije u Kreševu. U drugoj fazi bit će izrađene i postavljene interpretacijske ploče s podacima o svakoj pojedinačnoj turističkoj destinaciji koja bi posjetiteljima mogla biti zanimljiva. Interpretacijske ploče trebale bi biti dvojezične, odnosno sadržavale bi podatke i na engleskom jeziku, potvrdili su nam u Turističkom uredu Kreševa. Pokrivanje Kreševa turističkom signalizacijom dio je aktivnosti na promidžbi bogatih turističkih potencijala ove srednjobosanske općine koja samo 40-ak minuta vožnje od glavnog grada BiH nudi oazu mira, povijesnih, kulturnih i prirodnih znamenitosti koje Kreševo čine jedinstvenim odredištem koje svakako vrijedi posjetiti.

Prethodni članakMladi filmaši žele oživjeti prvog superheroja s naših prostora
Sljedeći članakProsječna plaća u BiH povećana je za čak 125 posto, s 372 porasla je na 838 maraka