Krađa u Franjevačkom samostanu u Fojnici

Na području policijskih uprava Srednjobosanske županije tijekom protekla 24 sata prijavljeno je 13 kaznenih djela.

U ponedjeljak navečer, 28. siječnja, oko 20,10 sati, M.J. iz Travnika je prijavila Policijskoj postaji Travnik da je oko 18,40 sati, u ulici Poturmahala u Travniku, u stan A.Š. ušla nepoznata muška osoba s kapuljačom na glavu, te navedenu tukla, maltretirala, ispreturala stvari po stanu, skinula joj s ruku zlatni nakit, nakon čega je oko 19,50 napustila stan. Očevid je obavio dežurni inspektor Policijske postaje Travnik. M.J. je prevezena u Kantonalu bolnicu-Travnik, gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede i zadržana je na promatranju. Istraga je u tijeku.

Istu večer, oko 21 sat, D.V., djelatnik sportske kladionice “Bet-Live” u Novom Travniku prijavio je Policijskoj postaji Novi Travnik da je na magistralnom putu Bugojno-Novi Travnik, u mjestu Kovačići, općina Novi Travnik, nad njim počinjeno kazneno djelo razbojništva. Tri nepoznate naoružane osobe sačekale su ga s vozilom marke “Golf”, udarile službeno vozilo “Caddy” kojim je on upravljao, a potom su to vozilo ukrali. Očevid su obavili policijski službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Travnik.Oko 21,10 sati, u mjestu Stojkovići, općina Novi Travnik, pronađeno je zapaljeno ukradeno vozilo “Caddy” i “Golf III”. Očevid je u tijeku.

Gvardijan Franjevačkog samostana Fojnica prijavio je Policijskoj stanici Fojnica, da je u zadnjih 15 dana, iz dvorišta samostana ukradena određena količina željezne ograde. Rad po prijavi preuzeo je krim. istražitelj Policijske postaje Fojnica.

Tijekom posljednja 24 sata dogodilo se 5 prometnih nezgoda s manjom materijalnom štetom, u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Iz prometa je isključeno 5 vozila i 6 vozača, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.