Na Koševo bez bijele zastave

„U nastavak prvenstva ulazimo optimistični, svjesnih svojih snaga i sposobnosti, u sebe vjerujemo, druge poštujemo i respektiramo. A  teren će pokazati opravdanost naših nadanja i našeg optimizma“, kazao je za Vitez.info trener Viteza Slaven Musa pred start u proljetnu sezonu i proljetni premijerni nastup Viteza na Koševu u Sarajevu.

„Mi u Sarajevo putujemo bez onog „teškog“ imperativa jer, jasno je, Sarajevo je favorit, tu dvojbe nema. No. reći ću, mi  pred ovaj susret nismo, niti želimo biti, potpuno rasterećeni, bez ikakvog imperativa, bez nadanja i očekivanja. To jednostavno nije dobro ni sa sportske, trenerske niti s  igračke strane. Mora biti pritiska, onog pozitivnog, sportskog…, pokušati iznenaditi favorita, „zagorčati“ mu život. Mi na tomu već radimo i reći  ću, predaje unaprijed nema. Borit ćemo se, dati sve od sebe i pokušati odigrati na razini naših igara u posljednja dva jesenska  kola protiv Radnika i Zrinjskog. I odigramo li tako, s razlogom se možemo nadati povoljnom rezultatu protiv snažnog Sarajeva“, poručio je Musa, osvrnuvši se i na zimsku stanku i održane pripreme za nastavak sezone. „Stanka je bila duga, vrijeme priprema „teško“, hladno, radili smo naporno i, kao i ljubitelji nogometa, zaželjeli smo se igre, utakmica… Dosta toga, većinu, rekao bih, zacrtanog kroz pripremni period smo uradili. Loši vremenski uvjeti u nekim dijelovima naših priprema bili su limitirajući faktor kvalitete našega rada, a sedmodnevni boravak u Makarskoj bio je pun pogodak. Iako smo po povratku iz Makarske i u Vitezu imali solidne uvjete za rad, ipak utakmicu koja je trebala biti naša generalna provjera pred nastavak prvenstva, sa Širokim u Vitezu nismo odigrali. Spriječilo nas je loše vrijeme, snijeg, kiša… Bila je to viša sila, a kao generalka poslužila nam je utakmica protiv TOŠK-a iz Tešnja koju smo u srijedu igrali u Docu, na igralištu NK Lašva i dobili je 1 : 0 (Livaja u 26. minuti)“;

Musa je također kazao kako je tijekom priprema bilo i ozljeda i viroza (Livančić, Rašić, Bibić, Đerić, Mamić op.a.), propuštenih treninga, ali i igrača koji su se radom i sposobnostima nametnuli kao što su Selimović i Livaja „koji je zaista dobro radio i sve pripremne utakmice vrlo dobro odigrao“.

„U međuvremenu svi su ozdravili, s novim igračima (Selimović, Bibić i Alispahić o.a) pojačana je konkurencija, i sada, pred nastavak prvenstva nedostaje nam samo ozbiljnije ozlijeđeni Barišić koji će nam se priključiti, vjerujemo i nadamo se, nakon reprezentativne stanke, nakon četiri prva proljetna kola“, dodao je trener Musa.

Vrijedni Ivan Livaja koji po mnogo čemu može biti pozitivan primjer mlađim suigračima (odgovornost u radu, ponašanje, fakultetsko obrazovanje…) za dobro odrađene pripreme i pokazano u pripremnim utakmicama zaslužio je i trenerovu pohvalu, a pred  susret sa Sarajevom kazao je:

„Unatoč činjenici da je Sarajevo izraziti favorit mi na ovu utakmicu ne putujemo s bijelom zastavom. Istina je, mi u  Sarajevu nemamo što izgubiti ali dobiti možemo mnogo. I takvim očekivanjima putujemo na Koševo. Imamo mi  za takva nadanja i očekivanja i realnih osnova- dobra i iskusna momčad, dobro i vrijedno smo radili, dobro smo pripremljeni, pa, reći ću,  kada smo mogli pobijediti Željezničara na Grbavici, zašto ne bi mogli prirediti iznenađenje i na Koševu?. Uz naznaku da favoriti, pa i oni izraziti kao što je Sarajevo u ovom slučaju, uvijek ne pobjeđuju“.

Prethodni članakReprezentacija svećenika BiH u malom nogometu osvojila srebro
Sljedeći članakMladić iz Kiseljaka ubojica trudnice u Zagrebu?