Košarkašima Viteza “drama” u Širokom Brijegu

U utakmici 1. kola A1 lige KS HB za sezonu 2013./14. seniori HOKK “Vitez” ostvarili su tešku pobjedu na gostovanju u Širokom Brijegu, rezultatom 76:78.

Mladići iz Širokog Brijega 38 minuta utakmice imali su vodstvo, koje je nekad iznosilo i 11 razlike.

“Prije svega želja, borbenost i timski duh donijeli su ovu s(p)retnu pobjedu. Ono što zabrinjava je potpuna dominacija u skoku ekipe “Širokog 2″ što se itekako osjetilo na rezultatu. Preko 15 skokova domaćina u napadu pokazuje koliko su oni bili dominantni tu utakmicu. Naš tim dosta se mučio u realizaciji, brojke su bile nevjerojatno slabe (22-36 za 1 – 61%, 22-47, za 2 – 46,8%, 2-11, za 3 – 18 %), promašivali su se čisti ziceri (15 prebrojanih u našoj statistici), ali ogromna želja za pobjedom i realna sreća na kraju utakmice dovela je naše seniore do pobjede. Erupcija oduševljenja u svlačionici, te na povratku u Vitez pokazuje koliko je naša ekipa željela tu pobjedu nakon 2 mjeseca priprema. Ovim putem čestitamo i momcima iz Širokog kod kojih se osjeti nevjerojatan napredak u odnosu na prošlu godinu”, navodi se na službenoj web stranici HOKK “Vitez”.

Najbolji u redovima Širokog bili su Andrija Čorić s 20, Ante Mikulić sa 15 poena i velikim brojem asistencija, te Ivan Karačić i Luka Brekalo (pogodio tricu malo ispod centra za priključak 25 sekundi do kraja) s 12 postignutih poena. Kod ekipe Viteza statistički najbolji su bili Toni Jurčević (23 poena, 14 skokova), Ermin Dedić (19 poena), Ranko Križanović (16 poena), te Eldar Merdanović koji je uz 8 poena dodao i 12 skokova. Sljedeću utakmicu Vitežani igraju u nedjelju 27. listopada od 20,00 sati protiv ekipe Donjeg Vakufa, a u njoj će priliku dobiti svi igrači koji su manje igrali u Širokom, dok s prvenstvom nastavljaju narednog vikenda, kada u Vitezu gostuje ekipa KK “Rama”.

Sponzor puta HOKK “Vitez” u Široki Brijeg bila je Bet Live kladionica.