Košarkaši Viteza vratili se s turneje u Austriji

Seniorski sastav Hrvatskog košarkaškog kluba “Vitez” (HOKK Vitez) vratio se s trodnevne pripremne turneje u Austriji. U sklopu ove mini turneje odigrane su tri utakmice. Prvi dan košarkaši Viteza ostvarili su pobjedu nad ekipom Klosterneuberg 2 rezultatom 91:55. U ovoj utakmici svi igrači Viteza uspjeli su se upisatui u strijelce.

Drugi dan HOKK Vitez igrao je protiv višestrukog i aktualnog prvaka Austrije, ekipe Xion Dukes Klosterneuberg te upisao poraz 87:71. Vrlo dobar otpor Vitežana, koju su tijekom prve tri četvrtine bili ravnopravni iznenadio je stručni stožer prvaka Austrije. Najbolji u redovima Viteza bio je kapetan Željko Palavra s 20 poena i 9 asistencija, a odmah uz njega Berin Gudić s 19 poena i 6 skokova, te Toni Jurčević s 13 poena i 14 skokova. U redovima austrijskog prvaka najefikasniji je bio prvi strijelac austrijskog prvenstva, Amerikanac Curtis Bob s 19, te poznati bh. internacionalac Ramiz Suljanović s 18 postignutih poena.

Treći dan košarkaši Viteza doživjeli su minimalan poraz u susretu s ekipom Vienna Basket Flames, rezultatom 89:87. U neizvjesnoj završnici više koncentracije imali su domaći košarkaši koji su u ovoj utakmici uspjeli pogoditi čak 19 šuteva za tri poena. Najbolji u sastavu Viteza ponovno je bio Palavra, koji je uz 22 poena dodao i 9 asistencija, dok su ga u stopu pratili Jurčević s 18 poena i 10 skokova te Blaškan (15 poena, 5 skokova) i Bambur s 12 poena i 5 skokova.

„Ova turneja je našem mladom timu uvelike pomogla u održavanju priprema za naredni dio sezone. Sve bi bilo nemoguće organizirati bez naših prijatelja iz Kluba Xion Dukes Klosterneuberg koji su nam omogućili dolazak, a posebno treba izdvojiti legendu ovog kluba te sadašnjeg sportskog direktora Damira Hamidovića koji je odradio najveći dio posla. Također se zahvaljujemo našim ljudima koji su nam omogućili smještaj, hranu, prijevoz po Beču i sve ostalo što smo zatražili, obiteljima Barnjak, Mlakić, Landeka, Pandža i Lamešić”, rekao je nakon povratka u Vitez trener HOKK Vitez Josip Pandža.

Odlazak košarkaša Viteza na ovu mini turneju bio bi nemoguć i bez sponzora:
– KOMPING VITEZ
– ECOS VITEZ
– FIS VITEZ
– SOFA MM VITEZ
– FC BIH VITEZ
– TI – OIL NOVA BILA
– TDIZEL NOVI TRAVNIK
– DR. STOM. NIKOLA MATKOVIĆ
– CAFFE PIZZERIA VENEZIA NOVI TRAVNIK