Košarkaši Viteza uvjerljivo svladali Brotnjo 82:48

U okviru 6. kola “lige 4” – kvalifikacijske lige za ulazak u Premijer ligu BiH, u susretu koji nije imao posebna značaj na tablicu seniori HOKK “Vitez” ostvarili su visoku pobjedu nad ekipom “Brotnja” iz Čitluka.

Pred ovaj susret Brotnjo je ostvarilo startnu jedinicu pred finalnu seriju tako da je na susret stiglo bez dva ponajbolja igrača lige Leske i Pinjuha. Trener Viteza, Pandža, odmorio je nositelje igre Palavru, Maksimovića i Blaškana, dok su Jurčević i Bambur nastupili po petnaestak minuta. Igrači Viteza koji su imali manju minutažu kroz sezonu u potpunosti su se iskazali na ovoj utakmici te slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 82:48.

Najraspoloženiji u našim redovima Viteza bili su osamnestogodišnji Berin Gudić (22 poena i 11 skokova) i Ermin Dedić (15 poena, 5 asistencija), dok su svoje minute maksimalno iskoristili devetnaestogodišnji Nikola Frljić (13 poena, 6 skokova) te sedamnaestogodišnji Robert Rajić stigavši 9 poena. Priliku su iskoristili i kadeti Ivanković, Kovač i Sluganović, dok je dobru partiju pružio i miljenik publike Zoran Palavra postigavši 6 poena, pritom dodavši 7 skokova. Bolji od ostalih u redovima Čitlučana bili su Barbarić s 15 i Planinić s 11 postignutih poena.

U drugoj utakmici mostarski Student slavio je protiv mladića iz Širokog Brijega te je nakon 6 odigranih kola u “Ligi 4” stanje na tabeli sljedeće:

1. BROTNJO 12 9 3
2. VITEZ 12 8 4
3. STUDENT 12 6 6
4. ŠIROKI 2 12 1 11

Napomena: U tablicu su uračunati i bodovi preneseni iz međusobnih ogleda ovih ekipa, iz prvog dijela sezone

FINALNA SERIJA:
27.4. ČITLUK BROTNJO – VITEZ PRVA UTAKMICA
30.4. VITEZ VITEZ – BROTNJO DRUGA UTAKMICA (GSD VITEZ 19.00)
4.5. ČITLUK EVENTUALNA TREĆA UTAKMICA