Košarkaši Viteza svladali Kiseljak

U okviru posljednjeg 18. kola regularnog dijela sezone seniorski pogon HOKK “Vitez” upisao je pobjedu u Kiseljaku rezultatom 68:81.

“Ovom pobjedom stavljen je pečat na uspješan regularni dio sezone. Iako su mnogi prognozirali tešku borbu za prva četiri mjesta naš seniorski pogon uspio je od prvog do posljednjeg kola ostati na prvoj poziciji prvenstvene ljestvice A1 košarkaške lige KS HB s ubilježena dva poraza. Nakon ovog dijela sezone slijedi skraćena “Liga 4″, s 4 najuspješnije ekipe lige koja će dati 2 finalista koja će se u međusobnim utakmicama boriti za ulazak u najjaču Jedinstvenu Premier ligu BiH”, navodi se u informaciji HOKK “Vitez”.

Što se tiče utakmice u Kiseljaku odigrana je u jako teškim uvjetima zbog velike hladnoće. Domaćin je bio oslabljen za neigranje nekoliko igrača, dok su u sastavu Viteza svi dobili priliku za igru. Konačan rezultat je bio 68:81, a najraspoloženiji kod Viteza bili su Palavra (20 poena, 6 skokova), Maksimović (19 poena, 5 asistencija, 4 skoka) i Jurčević (15 poena, 14 skokova). Kod Kiseljaka najefikasniji su bili kapiten Oroz sa 17 postignutih poena, te Zdenko Jokić s 15.