Košarkaši Viteza slavili u Rami

Seniorski sastav HOKK “Vitez” ostvario je pobjedu u prvom kolu A1 košarkaške lige “Herceg-Bosne”. Naši košarkaši bili su bolji od ekipe KK “Rama” na gostujućem terenu rezultatom 60-89, prikazavši zavidan nivo obrane, te dobru tranziciju kroz tri četvrtine u kojima su primili 33 poena. Jedina mrlja na utakmici je igra u obrani kroz drugi period igre u kome su naši košarkaši primili čak 27 poena.

Tranzicija, veliki broj osvojenih lopti i napadačkih skokova pridonijeli su ovoj pobjedi. U dobroj timskoj igri istaklo se više pojedinaca. Prednjačio je Željko Palavra s 23 poena, 9 asistencija i 4 osvojene lopte, dok su ga u stopu pratili Dedić (18 poena, 5 osv. lopti), Blaškan (15 poena, 4 osv. lopte),

Bambur (14 poena i 10 skokova), te povratnik Toni Jurčević koji je uz 8 poena dodao i 10 skokova. Nakon velikog humanitarnog spektakla “Zajedno za Davida” u kome se sastaju HOKK “VItez” i HKK “Široki Wwin” koji je na rasporedu u srijedu od 18,00 sati, naše seniore već u nadjelju (28.10.) od 19.00 očekuje utakmica drugog kola A1 košarkaške lige HB. U Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu gostovat će ekipa OKK “Student” iz Mostara, što će ujedno biti i derbi drugog kola.

Ekipa Studenta sastavljena je od niza respektabilnih igrača koji imaju iskustvo igranja u Premier ligi BiH (Brečić, Princ, Nikolić, Brekalo, Đerek), dok ih sa klupe predvodi donedavni trener Zrinjskog, te jedan od najpoznatijih bivših igraća sa ovih prostora Boris Džidić. U prvom kolu Mostarci su bili bolji od druge ekipe Širokog, te će ovo biti sraz dvije neporažene ekipe.