Košarkaši Viteza pobjedom u derbiju startali u novu sezonu A1 lige Herceg-Bosne

U vrlo efikasnoj i zanimljivoj utakmici košarkaši Viteza ostvarili su pobjedu na otvaranju A1 lige Herceg–Bosne. Pred više od 300 gledatelja Vitežani su u srednjobosanskom derbiju slavili pobjedu nad gostima Busovače rezultatom 101:87.

U učinkovitom susretu kod domaćina je prednjačio sedamnaestogodišnji Ermin Dedić s postignutih 27 poena, uz 5 osvojenih lopti, dok su standardno dobri bili kapetan Željko Palavra (24 poena, 4 asistencije, 4 osvojene lopte), Ranko Križanović (23 poena, 6 skokova, 5 asistencija), te Ivan Šero koji je uz 8 poena dodao i 8 asistencija.

U sastavu Busovače koji ima ambiciju plasirati se među 4 najbolje ekipe u ligi prednjačio je Kornelije Jezildžić, koji je ujedno bio i najbolji pojedinac na susretu s postignutih 37 poena. U sljedećem kolu košarkaši Viteza gostuju u Posušju, kod ekipe koja je prošle godine osvojila A1 ligu Herceg-Bosne, a i ove sezone izrazila ambiciju za osvajanje naslova prvaka i plasman u Premier ligu BiH.

GRADSKA SPORTSKA DVORANA VITEZ
GLEDATELJA: 300
HOKK „VITEZ“ – KK „BUSOVAČA“ : 101 – 87
SUCI: OKUKA, NENADIĆ, ČAVARA

SASTAVI:

HOKK „Vitez“: Blaškan 6, Šimić 7, Rajić, Frljić, Mlakić 6, Križanović 23, Ivanković, Fejzagić; Šero 8, Dedić 27, Palavra 24

KK „Busovača“: Brnada 10, Biogradlija 10, Marić, Plavčić 5, Mešinović, Lovrić 5, Dizdarević, Petrović, Keranović 8, Hajdarević, Jezildžić 37, Gudelj 12