Košarkaši Viteza deklasirali Ramu

U drugom kolu A1 košarkaške lige Herceg Bosne Vitežani su ostvarili jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti. Naime, u susretu s ekipom Rame košarkaši Viteza ubilježili su pobjedu rezultatom 121:47. Svakako vrijedi istaknuti kako su ponajbolji igrači Viteza, Križanović i Jurčević, igrali svega 10 minuta u ovom susretu.

Više od 200 gledatelja ispratilo je svaki dobar potez obje ekipe velikim pljeskom, a valja naglasiti kako je kod Viteza bilo čak šest igrača s dvoznamenkastim učinkom.

U ekipi Viteza najviše su se istaknuli Eldar Merdanović (24 poena, 9 skokova, te veliki broj atraktivnih zakucavanja), osamnaestogodišnji Karlo Kovač (22 poena, 4 trice), Nebojša Maksimović (19 poena, šut za 1 2-2, šut za 2 7-7, šut za 3 1-1, 6 asistencija), te šesnaestogodišnji Sanin Karač koji je uspio za 12 minuta provedenih na terenu postići 16 poena.

U listu strijelaca kod Viteza upisali su se još i Križanović 10 (7 skokova), Dedić 10 (7 osvojenih lopti), A. Merdanović 7, Blaškan 5, Bečirović 5, Jurčević 3. Najbolji u redovima gostiju bio je Ivan Nikolić postigavši 20 poena.

Sljedeće kolo na rasporedu je srednjobosanski derbi, gdje HOKK “Vitez” gostuje u Busovači.