Košarkaši Čelika svladali Vitez u prijateljskom susretu

U pripremnoj utakmici pred početak A1 košarkaške lige KS Herceg-Bosne seniori HOKK “Vitez” odmjerili su snage s ekipom OKK “Čelik” iz Zenice.

U dosta zanimljivoj utakmici pred dvjestotinjak gledatelja Čelik je slavio zasluženu pobjedu rezultatom 73:76. Ovakav rezultat plod je boljeg skoka gostiju, te lošeg dana ekipe Viteza u realizaciji. Podatak da je sastav Viteza za tri poena šutirao 4-27 (14 %), te da se promašio 10 slobodnih bacanja dovoljno govori o neraspoloženosti Vitežana.

Gosti su u svojim redovima imali sjajno raspoloženog Dinu Hodžića (pojačanje iz KK “Bosna” Sarajevo) koji je utakmicu završio s 27 poena, te ispomoć u liku Ivana Opačka (15 poena). Od prve do posljednje minute Vitez je velikom energijom i borbenošću pokušavao stizati goste (Čelik je vodio cijeli tijekom susreta), ali su poraženi u neizvjesnoj završnici, u kojoj Križanovićev šut za produžetak nije završio u košu.

Odličnu utakmicu u redovima Viteza odigrao je Nebojša Maksimović (14 poena, 7 asistencija, 7 skokova), dok je raspoložen bio i Ranko Križanović koji je postigao 17 poena, ali i odigrao odličnu obranu na bivšem BH reprezentativcu Ivanu Opačku.

Vrijedi pohvaliti publiku koja je bila mnogobrojna s obzirom da je prijateljska utakmica, te koja je tijekom cijelog susreta bučno podržavala ekipu Viteza.

Strijelci za HOKK “Vitez”: Blaškan 2, Maksimović 14, A. Merdanović 9, E. Merdanović 10, Križanović 17, Ivanković, Kovač, Šimić, Jurčević 14, Bečirović.