Kormilo NK Viteza preuzeo Branko Karačić

Prihvatiti klub koji nakon 10 odigranih  prvenstvenih kola ima samo 4 osvojena boda, 5 postignutih i 10 primljenih golova,  „zakovanog“ na dnu prvenstvene ljestvice, mnogi ocjenjuju utopijskom odlukom, gubljenjem osjećaja za realnost, ili…A riječ je o premijer ligašu NK Vitez i poznatom i uspješnom treneru iz Hrvatske, Branku Karačiću. Što je po srijedi , pitamo Karačića koji je u subotu preuzeo dirigentsku palicu kluba kojemu je ponovo na čelu. Naime, Karačić je Vitez vrlo uspješno vodio u sezoni 2015./2016.

„Nijedno ni drugo“, kaže Karačić za Vitez.info i dodaje: „Niti sam ja utopista niti nerealni optimist. Naime, uvijek sam bio, što sam i sada, apsolutno,  realist i nema nijedan razlog da i ovaj put ne  govorim potpuno otvoreno, onako kako se ustvari sve ovo dogodilo, kako i što je odlučilo da u ovoj teškoj situaciji preuzmem posrnuli Vitez“, kazao je Karačić i „podastro“  razloge za takvu odluku. „Zaželio sam se ja rada, sportskih izazova, a čekanje obećavajućeg inozemnog angažmana se odužilo. A  ipak, najveći, jedini pravi razlog razlog mog pristanka preuzeti „posrnuli“ Vitez kako ste rekli,  je kvalitetna, maksimalno korektna suradnja s ljudima u Vitezu koju sam imao u pretprošloj sezoni, i ne samo s čelništvom kluba nego i s navijačima, ljubiteljima nogometa i građanima Viteza uopće. Jer, riječ je o radišnim, poštenim ljudima gdje dana riječ ima „težinu“ i vrijednost koju i treba imati. Nakon poziva iz Viteza i kratkog razgovora, „našli“ smo se i prihvatio sam se, kako neki kažu, „ćorava posla“. No ja vjerujem da ćemo u sinergiji svih koji vole NK Vitez, svih u klubu i oko kluba, s gospodarstvenicima iz ovoga grada kojih su sada  i većina u rukovodstvu ovog popularnog  sportskog kolektiva, vjerujem da možemo naš Vitez izvući  iz ove, neki kažu, bezizlazne situacije. A da ne vjerujem u mogući uspjeh,  nikada se ne bi prihvatio ovoga odgovornog posla. Želim i vjerujem da ćemo na kraju prvenstva, kao prije godinu i pol, poslije pobjede u Banjaluci nad Borcem, opet prirediti veličanstveno slavlje u čast novog uspjeha našega kluba. A ne smijemo zaboraviti, tada je  iz Premijer lige ispadalo 6 klubova, a mi smo ipak izborili očuvanje premijer ligaškog statusa“, podsjetio je Karačić „na dane nogometne slave i ponosa“ u Vitezu.

Kazao je Karačić za Vitez.info, kako se  u klubu i oko kluba moraju odmah, bez čekanja i bilo kakvog odlaganja, svatko u svom domenu, „zasukati rukave“.

„Samo tako možemo se nadati ostvarenju cilja a to je ostanak u Premijer ligi. Ma nisam ja naivan, znam kako će to biti vrlo teško ostvariti, sada s pozicije u kojoj se klub nalazi, to  izgleda nemoguća misija, a ja ipak vjerujem da do zacrtanog cilja ipak možemo stići“.

Karačić je s tribine pratio utakmicu Vitez – Hajduk. Što je vidio?

„Neke igrače sam prvi put gledao (Zukić, Đogić, Ćosić, Čutahija…),  dok neke dobro poznajem. Vidio sam dosta  a i (pre)malo jer nemoguće je sve vidjeti, ocijeniti i procijeniti u 20, 30 minuta, ili u jednom poluvremenu, koliko su igrali pojedini igrači. U ovih nekoliko dana treniranja do utakmice  s Radnikom u Bijeljini i slijedeće u Vitezu protiv Mladosti,  vjerujem da ću uspjeti sve „izvagati“ vidjeti s čime raspolažem i što mi je dalje raditi. A kada to kažem podrazumijeva se ono što sam već naglasio – svaki segment u klubu mora biti maksimalno angažiran, na raspolaganju i pomoći meni i mojim suradnicima, ustvari momčadi kako bi mogli dati sve od sebe, sve što mogu i što  znaju, a vjerujem da im i jednog i drugog ne nedostaje. Vrlo je važno da do zimske stanke dodatno ne pogoršamo svoju situaciju, ne povećamo bodovni zaostatak nego da ga , po mogućnosti i smanjimo. Onda ćemo imati razloga za vjeru u konačan uspjeh. Mi to možemo, uvjeren sam“  Kazao je kako će se na kraju jesenske sezone napraviti detaljna analiza do tada učinjenog, analiza doprinosa svakog igrača. „A onda uz  poneko kvalitetno  pojačanje, uz dobre zimske pripreme, u proljeće krenuti u „presudne bitke“. Bude li tako, damo li svi svoj maksimum „isprovocirat“ ćemo i sreću kao što nam je to uspjelo i u sezoni kada sam prvi put vodio Vitez“

Tko će Karačiću biti suradnici u stručnom stožeru? Odgovorio je da je već predložio čelnim ljudima kluba njegove suradnike iz sezone od prije dvije godine kada je vodio Vitez. To su članovi stručnog stožera koji su u ovogodišnjih 10 kola vodili Vitez: Ivica Bonić, Jasmin Đidić i Dominko Tolo.

„To su ljudi kojim vjerujem, vjerujem u njihovu stručnost, s njima se razumijem, međusobno se dopunjujemo. Želim da oni, u ovom teškom poslu i zadacima koji su pred nama, budu moji suradnici. Hoće li se ta moja želja i moj prijedlog prihvatiti znat ću već ovoga tjedna“, kazao je za Vitez.info Karačić.

Prethodni članakU Međugorju predstavljena poštanska marka „Mary’s Meals“
Sljedeći članakOdržan sastanak Kluba hrvatskih gospodarstvenika u BiH: Vitez dobija tehnološki park