Konstruktivan sastanak Predsjedništva HDZ BiH i Udruge poslodavaca općine Vitez

Predsjedništva OO HDZ-a BiH Vitez i Udruge poslodavaca općine Vitez održali su u uredu HDZ-a BIH u Vitezu sastanak na kojemu je tema bila uvjeti poslovanja gospodarskih subjekata u općini Vitez, s posebnim naglaskom na poslovanje u PC 96 Vitez.

Nakon sudjelovanja u diskusiji većine nazočnih zaključeno kako svi prihvaćaju obvezu maksimalno se angažirati na razrješenju svih otvorenih pitanja vezanih za izgradnju prije svega PC-96, faza 1, a po najpovoljnijim mogućim uvjetima.

Razgovaralo se i o komunalnoj naknadi, kao i naknadi za korištenje građevinskog zemljišta te je zaključeno je kako su iste neopravdano nametnute, posebno imajući u vidu zakon i zakonske propise, kao i usluge koje bi trebale biti izvršene na osnovu naznačenih nameta. Izražena je spremnost da vijećnici HDZ-a BIH, zajedno s ostalim vijećnicima, pokušaju ispraviti ovu nepravdu zalažući se kroz Općinsko vijeće da se sporna odluka stavi van snage.

Jedan od zaključaka s trosatnog sastanka je i kako je potrebno u što kraćem roku donijeti odgovarajuću Odluku o proglašenju Poslovne zone PC-96, s ciljem da se usklade prava i obveze po osnovu naknada za komunalnu naknadu i naknada za korištenje građevinskog zemljišta. Ovom Odlukom bi bila definirana i sva druga otvorena pitanja koja su definirana određenim zakonskim propisima, navodi se u zajedničkom priopćenju za javnost Predsjedništva HDZ BIH Vitez i Udruge poslodavaca općine Vitez.