Konstituirano Općinsko vijeće Viteza

Od 30. studenog predsjednik Općinskog vijeća Viteza je dipl. ecc. Hidajet Sivro, iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Naime, tako su u srijedu odlučili općinski vijećnici: Ranko Križanović, Olga Krezić, Borislav Ramljak, Nikola Šarić, Marina Alilović, Adrijana Peša, Stjepan Petrović, Nevenka Maros, Oliver Grebenar, Anto Matić, Vanja Papić, Jasna Babić (HDZ BiH, HSS „Stjepan Radić“), Mujo Trako, Hidajet Sivro, Muamer Đidić, Kenan Mujkić, Mirnes Livnjak, Ajdin Čišić, Almin Jašarević, Ilhana Zolota, Nermin Ramii (SDA), Draženko Petrović, Anto Strukar (HDZ 1990.), Aida Luković (SBB) i Dragan Lekić (SDP), nakon konstituiranje dvadesetpetočlanog Općinskog vijeća.

Sukladno općinskom Stastutu i Poslovniku o radu, mjesto predsjednika Općinskog vijeća pripalo je Bošnjacima jer je 2. listopada na lokalnim izborima za općinskog načelnika izabran Hrvat, Tomislav Bošnjak – Matić, iz reda HDZ-a BiH.

„Vaše povjerenje, jednoglasan izbor, daje mi dodatnu snagu i elan za rad i djelovanje, za dobrobit našeg Viteza, za nove pozitivne iskorake a sve u korist Vitežana bez obzira na njihovu stranačku, nacionalnu ili vjersku pripadnost.“

Prigodno, vijećnicima novog saziva Općinskog vijeća, obratio se i općinski načelnik, Tomislav Bošnjak – Matić. Vijećnicima novog saziva Općinskog vijeća uputio čestitke na izboru i povjerenju koje su im ukazali građani Viteza, te izrazio nadu i očekivanja u dobru suradnju s Općinskim vijećem, a sve na dobrobit Viteza i svih njegovih građana.

Svi novoizabrani vijećnici su položili usmenu i pismenu prisegu, a ovom prilikom, jednoglasno, izabrali su petočlanu Komisiju za izbor i imenovanje na čelu s predsjednikom Mujom Trakom iz SDA. A taj izbor ujedno je bio i prvi radni korak Općinskog vijeća Vitez u četvoro godišnjem mandatu koji je pred njima.

Prethodni članakVSTV BiH imenovao 26 novih sudaca i tužitelja
Sljedeći članakNajava: Sevdah u Vitezu