Konstituirano Općinsko vijeće Novi Travnik, predsjedatelj Selver Zukić

U četvrtak, 14.02.2021. godine konstituirano je Općinsko vijeće Novi Travnik koje čini 25 vijećnika. Konstituirajućom sjednicom  predsjedao je  Fabo Stanić, predsjedatelj Općinskog vijeća u periodu 2016.-2020. i ujedno najstariji vijećnik u novom sazivu vijeća.

Nakon što su  izabrani vijećnici  dali svečane izjave imenovano je  Povjerenstvo za izbor i imenovanje  i  Povjerenstvo za  utvrđivanje rezultata glasovanja za izbor predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja Općinskog vijeća Novi Travnik.

 Pojedinačnim tajnim glasovanjem  odlučivalo se o ponuđenim prijedlozima: Besim Belegić ili Selver Zukić za predsjedatelja  Općinskog vijeća te Alem Kapetan ili Senad Džaja za zamjenika predsjedatelja Općinskog vijeća.

S dvadeset glasova ZA na mjesto Predsjedatelja Općinskog vijeća Novi Travnik izabran je Selver Zukić, a s 19 glasova ZA na mjesto mjesto zamjenika predsjedatelja Općinskog vijeća izabran je Senad Džaja.

Nazočnima se obratio i načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo, koji je uz čestitke i želju za uspješnim radom izabranim vijećnicima istaknuo kako su oni izabrani zastupati interese svih građana. Načelnik Dujo je kazao kako se na raspolaganje za suradnju i rad na dobrobit svih građana stavlja vijećnicima i klubovima koji participiraju u Općinskom vijeću.

„U 2021. godinu ušli smo bez prijedloga Proračuna i Odluke o privremenom financiranju“ istaknuo je  načelnik Dujo  te dodao  kako je evidentan pad prihoda Općine Novi Travnik u odnosu na prethodnu godinu i to „ poreznih  prihoda za 13%, a neporeznih prihoda 10%, od čega je  pad prihoda poreza na dohodak 6% , za period  do 11. mjeseca 2020. godine“.

„Tekuća, 2021. godina bit će test za sve nas“ kazao je načelnik Dujo i uz želju za uspješan rad apelirao na Općinsko vijeće da se u što kraćem roku  donese Odluka o privremenom financiranju kako bi se spriječila blokada  rada Općine.