Konstituiran Kantonalni izvršni odbor Asocijacije mladih SDA KSB

U prostorijama Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije KSB u Travniku održana je konstituirajuća sjednica Kantonalnog izvršnog odbora Asocijacije mladih SDA KSB. Na dnevnom redu se raspravljalo o planu rada KIO za 2020. godinu, kao i finansijskom planu za tekuću godinu te Konvenciji AM BiH koja će se održati 7. ožujka 2020. godine u Sarajevu, priopćeno je iz KKO Asocijacije mladih SDA KSB.

Alma Mujić iz Novog Travnika i Džemil Ahbabović iz Kreševa su jednoglasno izabrani za delegate na Konvenciji ispred KIO AM SBK, te se time kompletirao spisak od 64 delegata ispred AM SDA SBK. Također, na sjednici je riješeno pitanje tajnika, a navedenu funkciju će obnašati Merima Poričanin iz Donjeg Vakufa.

Predsjednik KIO AM SDA SBK Kenan Mujkić je u svom izlaganju spomenuo urađene aktivnosti i projekte AM u proteklom periodu te istakao da usvojeni plan rada nagovještava da će ovaj KIO i u ovom mandatu biti prepoznatljiv na nivou cijele BiH. Na sjednici je još jednom data podrška kandidatima za predsjednika i potpredsjednika AM BiH, Harisu Šabanoviću iz Mostara i Mersudinu Hadžiću iz Jajca.

Predsjednik KIO AM SDA SBK Kenan Mujkić zahvalio se prisutnima na ukazanom povjerenju i poželio sretan i uspješan rad članovima KIO AM SDA SBK u narednom periodu.

Prethodni članakVITEZ: I ove godine projekt „Pričaj mi priču”
Sljedeći članakU srijedu 21. sjednica Općinskog vijeća Vitez