Koncertom tamburaških sastava počeli Rujanski susreti u Novom Travniku [VIDEO]

Koncert “Kad čuješ tambure” sinoć je svečano otvorio ovogodišnje Rujanske susrete u Novom Travniku.

Iako je bilo najavljeno da će se koncert održati u Domu kulture, koncert je ipak, zbog lijepog vremena, održan na otvorenom i to na Trgu općine Novi Travnik.

Veseli zvuci tamburica Novotravničkih lola i Mak Trnovec tamburaškog sastava iz Hrvatske uveseljavali su mnogobrojne posjetitelje koji su došli na ovaj koncert.

“Nakon sinoćnjeg koncerta koji je mali uvod u ovogodišnje Rujanske susrete, danas nam stižu društva iz Srbije i Hrvatske, a glavni događaj je u subotu kad se očekuje 10 društava iz cijele BiH na smotri tradicijskog folklora”, izjavila je za Drukčiji radio Tanja Mlakić predsjednica Kulturno-umjetničkog društva “Stari Hrast 2000”.

Sinoćnji koncert upotpunio je i nastup novog novotravničkog župnika don Ante Ledića koji je uz pratnju Ivana Rake zapjevao poznatu skladbu “Neće snaša tamburaša”.

Program “Rujanskih susreta” nastavlja se večeras koncertom “Rujanski susreti u Travniku”. Na koncertu nastupa KUD Mak Trnovec iz Hrvatske te HKPD Matija Gubec iz Tavaknuta u Srbiji. Koncert počinje u 20 sati u Domu kulture u Travniku.