Koncertna turneja klavirskog virtuoza Maksima Mrvice u BiH

Jučer je u Sarajevu održana konferencija za medije povodom početka koncertne turneje klavirskog virtuoza Maksima Mrvice u Bosni i Hercegovini, a koja će se održati pod generalnim sponzorstvom kompanije HT Eronet u četiri bh. grada.

Turneja će započeti u Zenici, 6.10. koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu, te se nastaviti 7.10. u Sarajevu, koncertom u Bosanskom kulturnom centru. Dan poslije, 8.10. Maksim će održati koncert u Mostaru, u hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače, a 9.10. u Tuzli, u Bosanskom kulturnom centru.

Maksim Mrvica svojim crossover izvedbama osvojio je glazbenu svjetsku scenu. U sklopu najavljene bh. turneje publici će ponuditi svojevrsnu retrospektivu svojih deset do sada objavljenih crossover studijskih albuma, ali će i promovirati svoj aktualni album „The Movies“, na kojem izvodi glazbene teme iz filmskih klasika i blockbustera, između ostalog popularne kompozicije iz filmova „Kum“, „Rocky“, „Gladijator“, „Pirati s Kariba“, „Nemoguća misija“, „Amelie“ i drugih. Na održanoj konferenciji za medije, Maksim je otkrio što očekuje publiku na koncertima u četiri bh. grada, ali i što za njega znače profesionalno i privatno najavljeni koncerti u BiH.

„Posebno sam uzbuđen zbog predstojeće turneje u Bosni i Hercegovi jer dugo nisam nastupao pred bosanskohercegovačkom publikom. Na turneji ću izvoditi skladbe s mojih posljednjih albuma a upravo će publika u BiH imati priliku među prvima premijerno čuti i skladbe s albuma ‘Mezzo e Mezzo’ koji tek izlazi za koji tjedan u azijskim zemljama.“

Ovoga ljeta, klavirski virtuoz je održao dva uspješna koncerta u Hrvatskoj, u pulskoj Areni, te na zadarskom Forumu, a niz koncerata koji će publika dugo pamtiti nastavlja u BiH pod producentskom palicom Tomislava Kašljevića.

„Velika mi je čast surađivati s takvim istinskim glazbenim umjetnikom kao što je Maksim Mrvica. Raduje me što u svojoj Bosni i Hercegovini mogu organizirati jednu ovakvu turneju u kojoj će u svim gradovima, Zenici, Sarajevu, Mostaru i Tuzli zasigurno uživati publika svih generacija.“

Sponzor koncertne turneje sjajnog Maksima Mrvice u BiH je kompanija HT Eronet, koja s ponosom stoji uz kulturne događaje koji promoviraju istinske umjetničke i društvene vrijednosti.

„Nama u HT Eronetu izuzetna je čast biti sponzorom turneje glazbenog virtuoza Maksima Mrvice u Bosni i Hercegovini. Kao generalni sponzori turneje uspjeli smo ovog svjetski poznatog pijanistu dovesti i približiti glazbenim sladokuscima u Bosni i Hercegovini. HT Eronet je poznat po tome što podržava dobre projekte, kako filmske, tako sportske, ekološke i glazbene. Ovo je jedan od njih i sigurni smo da će publika uživati u ovim koncertima“, izjavio je Vanja Gavran, rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta.

Maksim Mrvica je u svijetu prodao višemilijunske naklade svih svojih albuma i u šezdesetak zemalja širom svijeta pojavljuje se među top klasičnim i crossover glazbenicima. Velikim talentom, impresivnim nastupom i svojim upečatljivim stylingom i imidžem, kao i crossover žanrom, Maksim Mrvica je klasiku uspio približiti mlađim generacijama, te je danas podjednako miljenik svih generacija publike.