Koncert u crkvi sv Jurja u Vitezu

Redovito, više godina uzastopno, viteška župna crkva sv. Jurja mjesto je vrhunskih glazbenih događaja a priređuju ih, uglavnom, umjetnici iz Hrvatske, koji se održavaju u povodu velikih kršćanskih blagdana.

Tako je bilo i u petak navečer, 18. prosinca kada su gosti Vitežana bili ugledni i poznati glazbenici, sopranistica Vedrana Šimić, bariton Ljubomir Puškarić i klavirist, Simon Dešpalj. Već ranije, u više navrata u Vitezu su gostovali Vedrana Šimić i Simon Dešpalj i svaki put su svojim nastupima oduševljavali svoje domaćine. Međutim, po prvi put u Vitezu je gostovao Ljubomir Puškarić. Lijepo je primljen i burnim i dugotrajnim pljeskom za svoje izvedbe je nagrađivan.

Izvodili su poznate arije domaćih i inozemnih skladatelja, te božićne tradicionalne pjesme, koje su skupa s njima pjevali svi prisutni na ovom vrhunskom predbožićnom glazbenom ugođaju.
A uvažene glazbenike i prisutne koncertu, uz čestitke predstojećih blagdana, prigodnim riječima pozdravio je viteški župnik, fra Marko Kerpić.