Koncert glazbenika Lašvanske doline: ”Zvona Doca moga”

U crkvi Uznesenja BDM na Docu, u nedjelju 21. lipnja, održati će se jedinstven koncert na kojem će nastupiti glazbenici s prostora Lašvanske doline koji su sadašnji i bivši studenti glazbenih akademija.

Koncert je organiziran s ciljem promicanja umjetničke glazbe i afirmaciji izvođača. Na programu su djela J.S.Bacha, G.Tudora, F.Chopina, A.Piazzole, G.Enesca i I.Albeniza. Nastupaju: Anamarija Marić, Darko Dujmušić, Marina Drmić, Erik Marijanović, Ivona Grebenar, Kenan Toroman, Mia Bralić, Živan Kuzmanović, Vedran Kolasević.

Na ovom prostoru bilo je i središte župe Lašva i povijesni samostan koji su ostavili duboke tragove stvaralaštva u srcima i dušama stanovnika ovog mjesta. Današnja generacija Dolačana kao i onih koji su drugdje po svijetu, nose u sebi tihe tonove prastarih događaja, milozvučje starih crkvenih zvona, molitve i patnje pa i snalaženja dolačkih fratara, zanatlija i uglednika; stihove i misli njegovih književnika iz povijesnih čitaonica, društava, pripovijesti i tradiciju čestitih i uvijek urednih domaćica o kojima je sačuvan izričaj: „Da mi je biti u Docu pa makar visila o koncu“.

Dolac je kroz svoju bogatu povijest imao značajan broj umjetnika, glazbenika, književnika, fratara i biskupa, kao i drugih osoba u društvenom i vjersko-kulturnom, pa i sportskom ozračju prošlih vremena. Glazbenici su također nedavno nastupili u Vitezu i Fojnici gdje su imali zapažen uspjeh, te je logično da nastave sa koncertnom djelatnošću, prenosi Drukčiji radio.

Koncert počinje u 18:00 sati, a ulaz je slobodan.