Komplimenti Zeničanima a bodovi Vitežanima

Kokot

Na Koševu su Vitežani propustili priliku prirediti veliko iznenađenje, bili su u prilici ne samo osvojiti bod nego i pobijediti. A izgubili su i žal za propuštenim još uvijek je teško skriti. No, takve sportske rane se „vidaju“ samo dobrim igrama, pobjedama u narednim susretima, ovaj put, kada su Vitežani u pitanju, subotnjom protiv statusno ugroženog a obnovljenog i preporođenog, rekli bismo, Čelika.

Nema dvojbe, bit će teško, a Vitežani, njihov trener Slaven Musa i jedan od najiskusnijih igrača, Zoran Kokot u najavi ove utakmice ne kriju optimizam.

„Dobru igru i nesretni poraz protiv Sarajeva „ostavili“ smo iza sebe“, kazao je Musa naglašavajući kako je njegova momčad cijeli tjedan vrijedno radila pripremajući se za okršaj s dugogodišnjim rivalom, susjedom i sportskim prijateljem iz Zenice. „U susretu s Čelikom ne možemo računati na Dedića koji će pauzirati zbog tri žuta kartona, od ranije ozlijeđenog Barišića, a upitan je i nastup Rašića koji je na Koševu ozlijedio rame. Istina je, neke kalkulacije govore kako bi nama u susretu s Čelikom odgovarao i bod, međutim mi se na takve „računice“ ne obaziremo. Naša momčad neće, pa i ne zna kalkulirati, igrati na neodlučno i naša će igra biti od prve minute, na pobjedu s vjerom da je možemo i ostvariti. Jasno je da poštujemo i respektiramo Čelik koji je u zimskoj stanci formirao skoro potpuno novu momčad pa je njihove domete još uvijek teško ocjenjivati. No, nedvojbeno je, radi se o dobroj i respekta vrijednoj selekciji što se dalo vidjeti u prvom kolu nastavka prvenstva u Zenici protiv Zrinjskog. Prepoznaje se u njihovoj igri i „ruka“ trenera Jusufbegovića…, no mi smo domaćini, vjerujem da ćemo dobro igrati i dobrim rezultatom obradovati naše navijače,“ poručio je trener Viteza, Slaven Musa.

Iskusni i uvijek opasni Zoran Kokot u Sarajevu je odigrao vrlo dobro, a za najvišu ocjenu njegove igre nedostajao je gol. A bio je dva puta u dobrim prilikama zaviti Sarajlije u crno, a jednu priliku za to i za radost Vitežana, spriječila vratnica. Hoće li Kokot propušteno protiv Sarajeva nadoknaditi u susretu s Čelikom.

„Ne treba kriti, nakon vrlo dobre igre protiv Sarajeva i niza propuštenih prilika, poraz nam je teško pao. Sada, u susretu s Čelikom prilika je ispraviti propušteno na Koševu i ostvariti pobjedu protiv Čelika koju naši navijači i očekuju. Tijekom tjedna vrijedno smo trenirali, nesretan poraz protiv Sarajeva smo stavili ad – akta i fokus našega rada, priprema i razmišljanja okrenuli smo, usmjerili ka Čeliku. Znamo mi da nas čeka teška utakmica, svjesni smo značaja koji ovaj susret ima za Zeničane, ali još bolje znamo što ta utakmica znači nama. Idemo na pobjedu s maksimalnom željom i angažmanom svakog od nas da je i ostvarimo“, kazao je novinarima Zoran Kokot.

Iako to trener Musa nije kazao, za susret s Čelikom startna postava bi trebala izgledati ovako: Nwlokor, Livaja, Jevtić, Hodžurda, Sadiković, Muminović, Mamić (Bibić), Kapetan, Livančić, Kokot, Selimović (Đerić).

Prva ovogodišnja domaća utakmica igra se u subotu, 4. ožujka u 15:00 sati na Gradskom stadionu Vitez. Ugostit ćemo NK “ČELIK” ZENICA u sklopu 20. kola BH Telecom Premijer liga. Ulaznice po cijeni od 7 KM moći ćete kupiti na ulazu u stadion na dan utakmice ili u caffeu Dioniz, Kaktus i Piano (Vitez). Djeca i žene ne plaćaju ulaz.

Prethodni članakProglašeni najbolji sportaši Viteza za 2016.
Sljedeći članakFOTO: u Busovači završen projekt “Dani lutkarstva”