Komisija za Akreditaciju bolnica prijatelja beba

Nakon tuzlanske i zeničke bolnice, sukladno traženim aktivnostima projekta Akreditacije „bolnica – prijatelja beba“, u suradnji s UNICEF-om u BiH, u Hrvatskoj bolnici “Dr, fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, dva dana je boravila Komisija – ocjenjivački sud “Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu, Federacije BiH.

Komisiju su činili dr. Enis Hasanović” voditelj, te članovi dr. Mirela Mešić i pravnik Almir Kovačević, a pregled je vršen na ginekološko-akušerskom odjelu.

Istina, takav status ova je bolnica dobila prije desetak godina. Međutim, nova su vremena, novi uvjeti, standardi i kriteriji koje traži UNICEF. A riječ je o uvjetima smještaja, boravka, skrb osoblja za rodilju i bebu…! Detaljno smo sve pregledali, “snimili” aktualno stanje, primjenu traženih standarda i procedura”, kazao je voditelj Komisije, dr. Enis Hasanović te dodao: “Nakon temeljitog pregleda odgovornim u bolnici ćemo ukazati na eventualne nedostatke i propuste u radu koji se nužno moraju otkloniti, a konačan sud i eventualnu odluku o Akreditaciji “bolnica – prijatelja beba”, donijet će nadležna Agencija Federacije BiH.

Želimo ponovo, po novim standardima, mjerilima i propisima dobiti certifikat i ne samo za ginekološko-akušerki odjel, što je sada naš prioritet, nego i za druge odjele, u konačnici za cijelu Bolnicu, ovom je prilikom kazao ravnatelj Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, primarius dr. Velimir Valjan.

Kazao je, također, i izrazio uvjerenje kako će uskoro na novobiljanskoj bolnici biti postavljena ploča s natpisom iz kojega će svaki pacijent i posjetitelj vidjeti i znati da ulazi u zdravstvenu ustanovu u kojoj se strogo drži pisanih procedura i propisanih standarda, što se i redovito primjenjuje u praksi.

“Dobivena akreditacija, certifikat, ne znači svršeno stanje niti to sa sobom nosi “spavanje na lovorikama”, nego stroga primjena u radu i djelovanju svakog novog standarda, svega onog što poboljšava uvjete i metode liječenja svakog pacijenta, na svakom odjelu, a u ovom slučaju na ginekološo-akušerskom. Ništa neće i ne smije biti “mrtvo slovo na papiru”, lažni ukras ugleda Bolnice. Mi smo spremni za to”, naglasio je ravnatelj Hrvatske bolnice “Dr, fra Mato Nikolić”, primarius dr. Velimir Valjan.

Prethodni članakU subotu 22. obljetnica utemeljenja PPN “Vitezovi”
Sljedeći članakViteški gospodarstvenici posjetili Brajkoviće i Ovnak