Kolinda Grabar Kitarović sutra stiže u BiH

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović doputovat će u utorak, 3. ožujka, u Bosnu i Hercegovinu u prvu službenu posjetu nakon što je izabrana za predsjednicu.

Kako je najavljeno iz Ureda predsjednice Hrvatske ovom posjetom Grabar Kitarović želi simbolično podržati put BiH ka Europskoj uniji te doprinijeti jednakopravnosti Hrvata koji žive u BiH.

Prvu službenu posjetu Grabar Kitarović će početi sastankom s članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu, predsjedavajućim Mladenom Ivanićem i članovima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u okviru ove posjete razgovarat će sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (Šefik Džaferović, Borjana Krišto i Mladen Bosić te Bariša Čolak, Ognjen Tadić i Safet Softić).

Planiran je i susret s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH.

Grabar Kitarović ranije je kazala da je za prvi državnički posjet izabrala upravo susjednu BiH jer je Hrvatska zainteresirana za stabilnost BiH, za njezin ulazak u Europsku uniju i NATO te ponajprije i “iznad svega za konstitutivnu jednakopravnost svih triju naroda”.