Kolinda Grabar Kitarović pokroviteljica manifestacije “Noć Hrvata Središnje Bosne” u Novom Travniku

Udruga PRONT iz Novog Travnika organizira manifestaciju pod nazivom “Noć Hrvata Središnje Bosne”.

Manifestacija će se održati 11. kolovoza sa početkom u 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Novom Travniku.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar kitarović prepoznala je kvalitet i važnost ovog projekta i sa zadovoljstvom je prihvatila da bude Visoka pokroviteljica manifestacije “Noć Hrvata Središnje Bosne”.

Visoki pokrovitelji uz Predsjednicu Republike Hrvatske su hrvatski član Predsjedništva BiH gdin Dragan Čović i predsjednik FBiH gdin Marinko Čavara.

Cilj manifestacije je povezivanje Hrvata Središnje Bosne s našom dijasporom, s ljudima koji vuku korijene ne samo iz Novog Travnika, nego i iz cijele Središnje Bosne. Udruga PRONT kao organizator dodijelit će par priznanja, točnije plaketu fra Marijana Šunjića i to ljudima zaslužnim za razvoj Središnje Bosne, te ljudima koji uspješno rade na povezivanju dijaspore i Središnje Bosne, poručuje predsjednik Udruge i organizator događaja Ivica Džambas.

Centralni događaj večeri biti će koncert velikog hrvatskog glazbenika Miroslava Škore, a nastupit će još KUD Stari Hrast iz Novog Travnika, mažoretkinje Novi Travnik, Marija Šimić i Monika Čavara.

Prethodni članakDugoročna vremenska prognoza: Stiže svježiji period, a onda temperature do 40 stepeni
Sljedeći članakKoliko donosim roda?