Kolinda Grabar Kitarović dolazi u BiH početkom narednog tjedna

ZAGREB – Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Hrvatske Tomislav Karamarko i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović predsjedavali su zajedničkom sjednicom Predsjedništava HDZ-a i HDZ-a BiH. Dragan Čović najavio je kako će hrvatska predsjednica posjetiti BiH početkom sljedećeg tjedna.

Tomislav Karamarko izjavio je kako je HDZ BiH bratska stranka HDZ-u.

“Hrvatski narod živi u svoje dvije države, u svoje dvije domovine. Jako nam je stalo da u našoj domovini, koja se zove BiH, hrvatski narod bude ravnopravan, da implementira svoj konstitutivni status i u tome naši prijatelji imaju podršku, a ovo je javna manifestacija te podrške”, rekao je Karamarko.

Predsjednik hrvatskog HDZ-a je izjavio kako zna da vodstvo HDZ-a BiH sudjeluje i s bošnjačkom i sa srpskom stranom u vođenju politike u BiH.

“Mi ne možemo trpjeti da smo u BiH neravnopravan narod. Čović će anulirati tu neravnopravnost i ima našu podršku”, rekao je Karamarko.

Čović je izjavio kako je ovo četvrta zajednička sjednica predsjedništva u ovom sazivu HDZ-a.

“Nastojimo svoje djelovanje uskladiti prema potrebama i naših glasača i naših žitelja i s jedne i s druge strane granice. Vjerujem da ćemo se danas dotaći i tema ustroja vlasti u BiH”, kazao je Čović.

Suradnja sa srpskom ili bošnjačkom strankom predodređena je izbornim rezultatom, kazao je Čović te naglasio važnost suradnje s predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj u zaštiti tamošnjeg hrvatskog naroda.

Istaknuo je kako odlično surađuje i s Bakirom Izetbegovićem te da uvažava sve legitimne predstavnike naroda u BiH.

Čović je jutros popio kavu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović te izrazio nadu kako će u nekoliko narednih dana biti domaćini službene posjete hrvatske predsjednice Sarajevu te kako je s radošću očekuju sva tri člana Predsjedništva.

Kazao je kako posjetu očekuje početkom narednog tjedna, te da se radi o prevažnoj posjeti za sve, prenosi AA.

Prethodni članakTuristička zajednica ŽSB nastupila na Beogradskom sajmu turizma
Sljedeći članakSlužbenici PS Vitez otkrili počinitelje teške krađe u Rovni