Koliko je opasno objavljivati ‘fotke’ djece na Facebooku?!

Svaki puta kada objavite sliku svog djeteta na internetu vi stvarate njegov online profil. Koliko je to dobro i kakav utjecaj može imati na život vašeg djeteta u budućnosti, te koliko je sigurno za vaše dijete?

Za što bi trebali biti vrlo pažljivi oko toga što dijelimo na internetu i kako sigurno dijeliti slike s nama dragim ljudima?

Kada smo mi bili djeca nije postojao internet kakvog danas znamo. Ipak naši roditelji dijelili su informacije o nama, svojoj djeci, samo na drugi način. Vaša majka sigurno je djelila iskustva sa svojom majkom, slušala savjete i tražila odobrenje za ono što radi.

Bilo sa prijateljicama, susjedima ili poznanicima kada ih sretnemo u prolazu, iskustva i priče su se dijelile. Ne kaže se uzalud da selo zna sve. Ako živite u jednom, vrlo dobro znate kolika je moć “sela” i koliki utjecaj ima na ljude čak i danas.
Razvojem modernih tehnologija i njihovom dostupnošću nama “običnim” ljudima način na koji pristupamo informacijama se mijenja iz temelja – “selo” postaje sve veće.

Više rijetko tko čita novine, ali zato je redovna tema rasprava nečiji status na Facebooku ili članak na portalu. Iako “selo” još uvijek zna sve, u većoj mjeri svoja mišljenja i stavove dijelimo na internetu.

Komentari, rasprave, forumi i Facebook grupe postali su naše svakodnevno odredište kako bi se informirali, podijelili iskustva i vidjeli što drugi misle.

Ipak, postoje određene stvari koje ne dijelimo sa drugim ljudima jer su previše privatne i važne za nas i našu obitelj, te ne želimo nikoga osim uskog kruga ljudi uključiti u to.
Fotografije naše djece i da li bi ih trebali dijeliti na interne tu predmet su mnogih rasprava, istraživanja te još više osobnih stavova i mišljenja.

Donijeti pravu odluku nije lagan zadatak, no ono što moramo imati na umu je da u ovom slučaju ne donosimo odluku za sebe i svoj život, već za život našeg djeteta.

Prethodni članakMininogometna reprezentacija BiH jutros otputovala u Češku na EP
Sljedeći članakVITEZ: Državno prvenstvo BiH u brdskom biciklizmu i otvorenje Bike parka