Kolibrići sudjelovali na Dalmatinko kupu u Splitu

Selekcija 2011.godište škole nogometa Kolibrići je protekla tri dana boravila u Splitu na jednom od najkvalitetnijih dječjih turnira u Hrvatskoj “Dalmatinko kupu” koji je okupio 150 ekipa iz 10 Europskih država.

 Čast da budu dio ovog velikog dječjeg sportskog događaja su imali i mališani škole nogometa Kolibrići. Na ovom turniru mališani ove škole nogometa su imali čast odmjeriti snage sa vršnjacima Hrvatskog velikana Splitskog Hajduka – kasnijeg ubjedljivog pobjednika turnira.

 Iako su u ovoj utakmici poraženi rezultatom 0-3, do 15 minute su bili itekako ravnopravan protivnik Splitskim tićima. U naredne dvije utakmice selekcija Kolibrića je zabilježila dvije pobjede protiv HNK Jadran KS i HNK Primorac Stobreč te osigurala plasman u 1/4 ovog velikog dječjeg nogometnog turnira što je zaista veliki uspjeh. Nažalost u 1/4 ždrijeb im nije bio naklonjen te ih spojio sa ŠF BAMBINOSI iz Sarajeva, jednom od najkvalitetnijih selekcija u BiH, vlasnikom titula pobjednika Božićnog nogometnog turnira i Trofeja grada Viteza.

 I u ovoj utakmici Kolibrići su se herojski borili međutim protiv fizički nadmoćnijeg protivnika nisu mogli više od časnog poraza rezultatom 0-2.

 Iako se nismo uključili u borbu za medalje moramo biti zadovoljni ovim rezultatom na ovom velikom dječjem nogometnom turniru. Prošli smo izuzetno tešku grupu zajedno sa Hajdukom, pobjednikom turnira, te od istih poraženi najmanjom razlikom od svih ekipa koje su srele sa istima.

 U 1/4 smo ždrijebom dobili najtežeg mogućeg protivnika protiv kog smo imali svoje šanse. Sigurni smo da smo igrom i kvalitetom bili među 3-4 najbolje ekipe na ovom turniru. Iako u Vitez nismo donijeli medalje mališani su se vratili presretni i prezadovoljni.

U Splitu i okolici smo proveli tri nezaboravna dana. Uživali smo u velikom zabavnom parku i igraoni, Mc Donaldsu, upoznali mnogo novih prijatelja sa kojima smo se družili. Sve u svemu zaista veliko i bogato iskustvo za našu školu nogometa i naše mališane kojeg će se vrlo rado prisjećati.

 Na kraju se moramo zahvaliti svima onima koji su pomogli da se u Splitu osjećamo kao kod kuće. Od srca se zahvaljujemo našim domaćinima gospođi Felici i gospodinu Ivanu Šego koji su se istinski potrudili da se u njihovom domu osjećamo kao kod svoje kuće. Također se zahvaljujemo našim sportskim prijateljima iz HNK Jadran Kaštel Sućurac koji su nam tri dana bili pri ruci u svakoj prilici. Zahvaljujemo se od srca i onima koji su nam mnogo pomogli da realizujemo ovaj za našu školu nogometa zaista veliki projekat. FIS d.o.o. – Vitez UKRAS d.o.o. – Vitez . Mario i Igor Šakić KLAS d.o.o. ,Željko Plavčić SOFA d.o.o.

Na samom kraju se zahvaljujemo i roditeljima naših mališana koji su uvijek i svugdje vjerna, nesebična i nesvakidašnja podrška bilo gdje da nastupa škola nogometa Kolibrići- rekli su iz ŠK Kolibrići Vitez.