Kolibrići posjetili FK Slaviju iz Istočnog Sarajeva i Zoološki vrt

U posljednjih mjesec dana mališani NK Rijeke su nastupali na tri turnira na kojima su osvojili odlične rezultate. Na VI međunarodnom memorijalnom turniru u Jelahu selekcija U9 /2005. godište/ je osvojila drugo mjesto od deset prijavljenih ekipa.

Na istom turniru je nastupala i selekcija U10 /2004. godište/ koja je osvojila četvrto mjesto u konkurenciji 10 ekipa što je također veliki uspjeh kada se uzme u obzir imena ekipa i gradovi iz kojih dolaze te ekipe.

Poslije ovog izuzetno kvalitetnog turnira selekcije Kolibrića U9 /2005. godište/ i U11 /2003. godište/ su također nastupale na III Omladinskom nogometnom turniru u Bugojnu u organizaciji velikih sportskih prijatelja Kolibrića, Škole nogometa Sport Prevent. Obje selekcije su na ovom turniru osvojile treća mjesta u konkurenciji osam ekipa što je samo nastavak uspješnih rezultata ove godine.

Prije desetak dana ponovno je razveselila selekcija 2005. godište koja je na II memorijalnom turniru za djecu u Donjem Vakufu osvojila drugo mjesto što je ovoj talentiranoj generaciji već osmi osvojeni trofej. Svi ovi rezultati pokazuju da se u omladinskoj nogometnoj školi NK Rijeke Kolibrići radi veoma kvalitetno i predano što su prepoznali i sami mališani kao i njihovi roditelji jer sada omladinski pogon čini blizu 50 dječaka u tri starosne kategorije.

Osim svih ovih uspjeha škola je kroz ova takmičenja uspostavila veoma prijateljske i bliske odnose s velikim brojem nogometnih škola i klubova širom BiH. Zadnji takav slučaj je Fudbalski klub Slavia iz Istočnog Sarajeva kojem su Kolibrići bili gosti na njihovom sportskom kompleksu proteklog vikenda odigravši pet prijateljskih utakmica. Iako je prvenstveni cilj ovakvih susreta druženje i upoznavanje zanimljivo je reći i rezultate ovih utakmica što dovoljno govori i pokazuje da Kolibrići i njihova škola ne zaostaju niti malo za školama nogometa premier ligaških klubova.

2007. godište NK RIJEKA – FK SLAVIA 1-0 strijelac Ante Vuleta
2006. godiste NK RIJEKA – FK SLAVIA 1-0 strijelac Borna Poslek
2005. godište NK RIJEKA – FK SLAVIA 4-1 strijelci Boris Baškarad 3, Luka Tustonja 1
2004. godište NK RIJEKA – FK SLAVIA 0-2
2003. godište NK RIJEKA – FK SLAVIA 3-4 strijelci Frano Males, Ivan Ramljak, Luka Baškarad

FK Slavija i njihova škola nogometa je pozvana na proljeće u Vitez gdje će im se uzvratiti gostoprimstvo i da nastaviti ova sportska suradnja. Kolibrići su odlazak u Sarajevo iskoristili za posjet zoološkom vrtu u Pionirskoj dolini što su mališani s oduševljenjem i ushićenjem prihvatili.

Uskoro Kolibrići nastupaju na dva najkvalitetnija i najvažnija turnira na koji su pozvani i planiraju nastupiti:

  • I Međunarodni pozivni turnir za djecu u Zenici 11. i 12. listopada u organizaciji škole nogometa TEMPO SPORT na kome će uzeti učešće u dvije starosne selekcije U9 i U10.
  • VII Međunarodni nogometni turnir Trofej Banja Luka koji će se održati krajem ove godine i na koji bi trebale ići sve selekcije Kolibrića.

Iz ove popularne i uspješne viteške škole Nogometa najavljuju i glavni cilj za sljedeću godinu, a to je dvodnevni izlet u Split i posjet Stadionu Poljud i školi nogometa NK Hajduk Split te školi nogometa RNK Split s kojima su također uspostavili kontakt.