Kolibrići najuspješnija ekipa na turniru u Jelahu

Proteklog vikenda u Jelahu je u organizaciji škole nogometa Borac iz Jelaha održan VII po redu međunarodni memorijalni turnir za mališane “Ibrahim Džonlagić – Ibro” na kome je učestvovalo 20 ekipa iz BiH i Hrvatske.

Kao i prethodnih godina učešče na ovom svake godine kvalitetnijem i masovnijem turniru su uzeli i mališani iz NK Rijeka popularni Kolibriči. Selekcija 2005. godište Kolibrića je suvereno sa šest ostvarenih pobjeda i jednim neriješenim rezultatom osvojila prvo mjesto te su sasvim zasluženo ponijeli Trofej za najbolje na turniru kao i zlatne medalje.

Koliko je selekcija Kolibrića dominirala na turniru govori gol razlika od 18 postignutih i 2 primljena gola. Iako su svi mališani ove selekcije zaslužili titulu za najboljeg igrača turnira ta čast je ipak pripala Luki Tustonji kapitenu ove selekcije koji je član Kolibrića od dana osnivanja.

Za najboljeg golmana je proglašen naš Borna Poslek, kojeg su organizatori okarakterisali kao i najsimpatičnijeg igrača na turniru koji se zaista zabavljao na golu za vrijeme trajanja utakmica jer nije imao baš prevelikog posla.

2005. godište
1. NK RIJEKA – Vitez
2. FK NATRON – Maglaj
3. FK SLOGA – Doboj
4. ŠF SPORTING – Teslić

Selekcija 2007. godište je također impresivno odigrala ovaj turnir te je nakon zaista isrcupljujućih utakmica po sparnom i teškom vremenu osvojila drugo mjesto porazom u finalu od fantastične selekcije domaćina FK Borac Jelah rezultatom 2-0. Rezultat ove selekcije itekako dobija na značaju kada se uzme u obzir da smo tri utakmice odigrali bez zamjene gdje su svi malušani zaista pružili svoj maximum. Ipak, nekoliko naših članova se itekako isticalo na ovom turniru pa je organizacijski odbor između njih odabrao najboljeg igrača na ovom turniru, a ta čast je ovaj put pripala našem simpatičnom Leonu Čečuri koji je briljirao u grupnoj fazi natjecanja postigavši četiri gola.

2007. godište
1. FK BORAC – Jelah
2. NK RIJEKA – Vitez
3. FK SLOGA – Doboj
4. NK BJELOVAR – Bjelovar

Za portal Vitez.info treneri Dario Čerkez i Željko Botić su prenijeli impresije sa ovoga natjecanja.

Zaista možemo samo čestitati i zahvaliti svim našim članovima koji su nastupali u Jelahu na ostvarenim rezultatima, uloženom trudu i zalaganju,da bi došli ovih rezultata. Kada se pogleda roster svih učesnika ovog turnira vidi se koliko je ovaj turnir zaista kvalitetan te ovi rezultati i uspjesi naših mališana itekako dobijaju na značaju i težini. Za kraj su istakli da su ovi rezultati i uspjesi samo odraz i ogledalo kvalitete treninga, rada, truda i zalaganja mališana na istima.

Prethodni članakPokopan Elvedin Varupa
Sljedeći članakKamp na Vlašiću Udruge „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ posjetili pripadanici MUP-a ŽSB