“Kolač za korak” akcija za djevojčice Miu i Emu

Biti roditelj je jako odgovorna i zahtjevna uloga, biti roditelj djetetu koje ima cerebralnu paralizu i dijagnozu epilepsija je borba za svaki korak i napredak – kaže majka malene Mije Renata Mujadžić .
Zato dragi prijatelji, kao i do sada vas pozivamo i znamo da će vaša srca kucati kao jedno da pomognete nama u našoj borbi- za MIU i EMU .

Kolačijada “Kolač za korak”, za Emu i Miu održat će se u subotu 17. Ožujka 2018. godine od 10 do 16 sati štand na Dobrinji na Bulevaru branilaca Dobrinje (op.a. U blizini Merkatora i OŠ Skender Kulenović).

Osim kolačijade za najmlađe će biti organizovana i zabava uz animatore Miki i Minie, zatim facepainting i još mnogo toga.

– Dođite, zabavite se a pritom uradite nešto veliko budite dio prvih koraka Eme i Mije.

Prikupljeni novac bit će usmjeren na liječenje dvije djevojčice – za Emu Isić iz Sarajeva, koja ima četiri godine, i dvogodišnju Miu Mujadžić iz Cazina. Zajedno možemo pomoći hrabrim porodicama da prikupe neophodna sredstva kako bi ove dvije djevojčice stale na svoje nogice a tako imala i što bolji život. Ubrzo kolačijada i u Cazinu,Bihaću i Velikoj Kladuši.

Podsjetimo, Ema Isić je trogodišnjakinja iz Sarajeva koja ne sjedi i ne hoda samostalno, ne govori i ne može sama da jede. Trogodišnjakinji je dijagnosticirana cerebralna paraliza, epilepsija, hipotrofija, usporen i dishramoničan razvoj i neuhranjenost.
Hranu, koja za Emu znači život, skoro godinu dana ne dobivaju na recept. Jedna boca košta 6 KM, a Emi dnevno, kako navodi njena majka, trebaju tri boce. Fizikalne terapije koje joj pomažu da prohoda koštaju 30 KM, a jedan tretman u banjama Reumal u Fojnici košta 99 KM. Tretman kod logopeda koji je malenoj Emi potreban kako bi progovorila košta 25 KM. Dina Isić, Emina majka, nije zaposlena jer je Emi potrebna 24-satna njega.

Ema i njena majka ulažu ogromne napore kako bi Ema imala bolji život. Dina Isić se na sve načine bori da djevojčici pruži mogućnost da stane na svoje noge i da joj olakša život.
Emi možete pomoći i uplatom na žiro račun otvoren u Addico banci broj 3060372879020140 na ime Ema Isić za one koji žele uplatiti iz Bosne i Hercegvine.

– Broj računa za uplate iz inostranstva BA39102839150400987, Swift cod UBKSBA22 IBAN: BA391028391500400987 otvoren u Union banci na ime Dina Isić.

 

Mia Mujadžić je jednogodišnja djevojčica iz Cazina, živi u Puškarima, u peteročlanoj porodici.

Rođena je 23. augusta 2016. godine. Taj dan trebao je biti najsretniji dan u ovoj porodici, a pretvorio se u početak teške i dugotrajne borbe za normalan život djevojčice koja se od rođenja do danas ne predaje uprkos teškom životnom stanju u kojem se našla.

Za posljedice i progresivnost bolesti nije kriva. Razboljela se greškom medicinskog osoblja. Dijagnoza je teško oštećenje mozga, mikrocefalija – epilepsija.

U borbu za normalan i kvalitetan život cazinske heroine od dana kad je saznala za ovaj slučaj, uključila se i čitava bh. javnost.

Porodica Mujadžić, u kojoj niko ne radi, teško financijski uspijeva djevojčici osigurati sve što joj treba. Financije se jednostavno “tope” pod okriljem cjenovnika jednog ne dužnog djeteta s PP-om.

Ubrzo kolačijada i u Cazinu,Bihaću i Velikoj Kladuši, pratite na FB Mia mali strašni lav gdje će biti objavljeni datumi i termini kolačijade za pomoć.

Armijo dobrih ljudi, Mia vas opet treba, ovaj put više nego ikad!

Miji možete pomoći uplatama na račun 40538128000 u Unicredit banci na ime Jasmin Mujadžić, ulica Puškari bb.
– Za uplate iz inostranstva – SWIFT: UNCRBA22, IBAN BA39 3385 2028 2171 9045.