Kod Jablanice napadnuti djelatnici Nogometnog saveza BiH, zapaljeno im vozilo

 Vozilo u kojem su se nalazili djelatnici Nogometnog saveza BiH napadnuto je i zapaljeno kasno sinoć u tunelu Lendava kod Jablanice.

Utakmica 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca završila je tako što su domaći navijači uletjeli u teren i prekinuli je u 82. minuti nakon pogotka Stojana Vranješa za 0:2 Borca.  

Osim suca Sabrije Topalovića, čije ih je suđenje navodno izrevoltirano, napadnut je i kapetan Banjalučana i dvostruki strijelac Stojan Vranješ.

A onda, nakon službenog prekida utakmice nove, ružne scene. Glavni sudac utakmice Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo u tunelu Lendava, gdje je prema prvim informacijama presreten automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen.

“U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne ozljede zadobila je osoba A.A. kojoj je pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf“, rečeno je u Operativnom centru MUP-a HNŽ.