Koalicija za zaštitu rijeka BiH poziva na okupljanje u Kruščici

Krušćica

Koalicija za zaštitu rijeka BiH je uputila poziv na okupljanje u subotu 9.9. 2017. godine točno u podne na izletištu Kruščica, nedaleko od Viteza.

„Mještani Kruščice se već preko mjesec dana mirnim okupljanjem bore protiv izgradnje MHE na istoimenoj rijeci, koja vodom za piće snabdijeva veliki broj građana i građanki Viteza i Zenice i nedavno su bili izloženi policijskom nasilju“, navodi se u pozivu.

„U subotu 9.9. domaćini nas očekuju u velikom broju na svome izletištu gdje će se održati prosvjed solidarnosti, obraćanje sudionicima od strane predstavnika mještana i Koalicije, kao i druženje kraj rijeke Kruščice uz roštilj. Ponesite dobru volju i raspoloženje, te pozovite sve ljude koji istinski podržavaju borbu za očuvanje prirode. Molimo Vas da nam najavite Vaš dolazak Jeleni (jelena.ivanic@czzs.org, 065 779 467), kako bismo znali koliki broj ljudi i vozila možemo očekivati. Svi koji imaju namjeru doći privatnim vozilima mogu parkirati na samoj lokaciji izletišta gdje ima dovoljno prostora za parking, a svi koji planiraju doći autobusima/kombijima molimo da nam javite kako bismo osigurali parking na istoj lokaciji.

Organiziran je besplatan prijevoz iz Banjaluke (kontakt Jelena) i iz Fojnice Robert Oroz (063-389-573). Iz Banjaluke autobus polazi sa Stare autobusne stanice u 8,00 sati, a povratak iz Kruščice u poslijepodnevnim satima. Sudionici trebaju ponijeti: udobnu garderobu (zavisno od vremenskih prilika, a očekuje se sunčan dan s temperaturom od oko 25 stupnjeva), deke, podloške za sjedenje, prikladnu obuću, fotoaparat, transparente i slične parole bez uvrijedljivih sadržaja. Na izletištu je moguće organizirati roštilj“, zaključuje se u pozivu.

Prethodni članakCvrk, Cvrk – nova knjiga Miljenka Stojića
Sljedeći članakProjekcija filma “Bijeli put” u Kiseljaku