Klementina Nuk-Vuković predsjednica podružnice društva psihologa SBŽ

Osnivački sastanak Podružnice društva psihologa Srednjobosanske županije, održan je u prostorijama Centra za mentalno zdravlje JU Dom zdravlja Vitez u Vitezu.

Za predsjednicu podružnice u ŽSB izabrana je Klementina Nuk-Vuković (Centar za mentalno zdravlje Vitez), a za članove izvršnog odbora Tatjana Grujo (volonter Srednja škola „Vitez“), Đenan Hodžić (Zavod “Drin” Fojnica), Lucija Ledić (Volonter u KŠC “PetarBarbarić” Travnik), Nebojša Petrović (Srednja škola „Vitez“) i Katarina Mravak (Dom zdravlja GornjiVakuf – Uskoplje).

Podružnica psihologa Srednjobosanske županije ogranak je Društva psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine i djeluje na području SBŽ.

„Uz ostvarenje općih ciljeva DP FBiH i aktivno promicanje struke, podružnica će članovima nuditi  različite edukacije iz područja psihologije. Društvo psihologa u F BiH strukovno je udruženje čiji je glavni cilj zastupanje interesa psihologije kao struke, poticaj razvoja i popularizaciju teorijskih i primjenjenih grana psihologije, praćenje potrebe za zapošljavanjem psihologa i zalaganje za stvaranje mogućnosti za zapošljavanje psihologa, te brigu o poštivanju načela profesionalne etike psihologa“, kazala je za portal vitez.info Klementina Nuk-Vuković.

Osnivanjem podružnice u SBŽ stekli su se uvjeti za aktivnije djelovanje psihologa prema zajednici, što će zasigurno doprinijeti poboljšanju kvalitete usluga i razumijevanju značaja psihologije kao struke za poboljšanje kvalitete života pojedinaca i društva u cjelini.