Klapa Trebižat u Vitezu

U okviru kulturne manifestacije „Hrvatsko proljeće u srednjoj Bosni“, u hotelu „Central“ u Franšiznom centru u Vitezu, održan je koncert klape „Trebižat“, sekcije KUD-a „Seljačka sloga“, iz istoimenog mjesta u južnoj Hercegovini, koja ima skoro stogodišnju bogatu povijest rada i djelovanja.

Duže od sat vremena klapa je izvodila tradicionalne ljubavne i domoljubne klapske pjesme, ali i pjesme Mate Bulića, Thompsona, Meri Cetinić…, u klapskom aranžmanu, a Vitežani i gosti pristigli iz susjednih općina, uglavnom mladi, nagrađivali su ih burnim i dugotrajnim pljeskom.

Ovom lijepom kulturnom događaju domaćini su bili članovi Mladeži HDZ-a BiH, OO u Vitezu, na čelu s predsjednikom, Jakovom Križanovićem, a uz brojne poštovatelje klapske pjesme, prisutni su bili i tajnik Županijskog odbora HDZ-a BiH, Mario Magerl i predsjednik srednjobosanskog Ž.O Mladeži ove stranke, Goran Lulić.

Koncert je imao i humanitarni karakter, prikupljali su se dragovoljni novčani prilozi za liječenje šesnaestogodišnjeg Vitežanina Martina Tomića, a u pažnje vrijednu akciju uključili su se i članovi klape „Trebižat“ darujući sav prihod od prodaje svog najnovijeg CD-a .