Klapa ‘Hrvoje’ s pjesmom ‘Sto godina skupa’ na ovogodišnjim Melodijama Mostara

Mostarska klapa „Hrvoje” nakon dugo godina ponovno se vraća festivalu zabavne glazbe „Melodije Mostara”. I vraća se s odličnom pjesmom „Sto godina skupa” u koju je utkanu jako puno ljubavi, truda i profesionalizma.

Autor teksta ove pjesme je Željko Kozina, a glazbe Ranko Boban, dvojac koji je skladao i pjesmu „Hercegovina u srcu”. Klapsku obradu načinio je dugogodišnji voditelj klape Vitomir Dugandžić. Kao šlag na kraju svojim se aranžmanom pridružio vrsni glazbeni producent Mahir Sarihodžić koji je sa svojim produkcijom kućom „Long Play” iz Sarajeva dao maksimum. Zahvaljujući njemu mandoline i gitare na ovoj pjesmi odsvirao je još jedan glazbeni profesionalac iz Zagreba Ante Gelo, bas gitaru Borjan Milošević, a sam Mahir je svirao klavir i harmoniku.

„Jako smo sretni zbog ove pjesme. Sigurno smo da će pjesma biti dobro prihvaćena jer oni koji su je slušali kažu da im se čini kao da je već sto godina slušaju. Pjesma je spoj Hercegovine, Dalmacije, zapravo cijeloga Mediterana i to je njezina posebna čar. Hvala svima koju su nam pomogli da ova pjesma bude objavljena. I ovim pokazujemo kako domaće snage imaju potencijala kojeg samo malo treba podržati”, ističu u klapi.

Klapa „Hrvoje” jedna je od najstarijih klapa u Hercegovini, osnovana davne 1990. godine u okviru obnovljenog Hrvatskog glazbeno-pjevačkog društva „Hrvoje” (osnovano 1888. godine). Klapa je imala više od 900 nastupa diljem BiH, Hrvatske, ali i SAD-a, Austrije, Švicarske i Italije. Upravo zahvaljujući radu ove klape jačala je klapska pjesma u Hercegovini, tako da danas u Hercegovini djeluje više od 25 klapa.

Sadašnji sastav klape čine: Marija Bošnjak, Ivica Rozić, Vanja Gavran, Vitomir Dugandžić, Anđelko Glibić, Mirko Golemac, Željko Drljo i Dragan Burić.

Pjesmu možete poslušati na linku http://www.youtube.com/watch?v=A8xJ067HXog